lauantai 15. toukokuuta 2010

Viileä kurkkusalaatti

Helteillä on ihanaa syödä vilpoisia ruokia, joten raikkaat salaatit kipuavat ruokalistan ylimmille sijoille. Kurkku on tunnettu viilentävyydestään, joten tämä salaatti on oikein oivaa helleruokaa. Älä kuitenkaan tee tätä, ellet pidä korianterista, sillä korianteri on tämän salaatin juju ja sielu.


Resepti on kaupungin thai-keittiön ruokakurssilta.

Kurkkusalaatti

1 iso kurkku
1 pieni punasipuli (käytin tällä erää keltasipulia)

Marinadi:

2 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
2 vihreää thaichiliä (tällä kertaa piti turvautua jauheeseen)
1/2-1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Vadille:

salaatinlehtiä

Halkaise kurkku pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna punasipuli ja chilit (poista chileistä siemenet ensin). Sekoita marinadiainekset kurkun ja sipulin kanssa. Anna marinoitua kylmässä noin puoli tuntia. Levitä kurkut marinadeineen salaatinlehtien päälle. Tarjoa salaatti kylmänä.

Ei kommentteja: