Resepti on kaupungin thai-keittiön ruokakurssilta.
Kurkkusalaatti
1 iso kurkku
1 pieni punasipuli (käytin tällä erää keltasipulia)
Marinadi:
2 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
2 vihreää thaichiliä (tällä kertaa piti turvautua jauheeseen)
1/2-1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
Vadille:
salaatinlehtiä
Halkaise kurkku pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna punasipuli ja chilit (poista chileistä siemenet ensin). Sekoita marinadiainekset kurkun ja sipulin kanssa. Anna marinoitua kylmässä noin puoli tuntia. Levitä kurkut marinadeineen salaatinlehtien päälle. Tarjoa salaatti kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti