maanantai 20. huhtikuuta 2015

Lomalla Englannin järviseudulla

Iloista uutta viikkoa! Heräsinpä minäkin taas blogihorroksestani. Maaliskuun sairastelut veivät vallan innon tähän hommaan, ja kun viimein tervehdyimme, ei niin vain tullutkaan palattua kirjoittelemaan. Nyt sitten taas uusi yritys, materiaaliakin kun olisi :)

Herra M sai nimittäin huhtikuun alussa tämän vuoden isoimman urakan deadlineen mennessä päätökseen, ja heti seuraavana päivänä lähdimme viikon lomareissulle Englannin järviseudulle (Luoteis-Englantiin). Erään ystäväni puolison vanhemmat omistavat alueella loma-asunnon, ja he tarjosivat sitä meille käyttöönsä. No kyllä kiitos! Ja mihin satumaailmaan me saavuimmekaan...
Vanhan kartanon mailla oleva asunnoiksi remontoitu vanha kivitalo. Ihana, vai mitä? Aivan talon edessä laidunsivat tilusten lampaat.


Heti perille päästyämme piti vähän päästä tutkailemaan ympäristöä. 


 Naapurista löytyi lisää kivitaloja ja hauskoja yksityiskohtia.Liekö vanha maitopulloteline?


Näissä maisemissa oli kiva verrytellä jäseniä pitkän ajomatkan jälkeen.


Seuraava aamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Lähdimme valloittamaan lähitienoon omaa korkeinta kohtaa, Grange-Over-Sands -nimisen kylän takana sijaitsevaa Hampsfelliä. Kaikkia järvialueen vuoria/kukkuloita nimitetään fell-nimellä - alueelle ammoisina aikoina muuttaneet viikingit ovat jättäneet mm. tämän sanan elämään jälkeensä.

Oikaisimme vähän ja ajoimme autollamme ainakin mailin verran merenrannasta ylöspäin kiemuraista tietä. Sitten jalan kohti noita somia portaita, yli lammasaidan.Sää oli loistava, mutta on täällä näemmä välillä tuullutkin ihan kunnolla :)


Meidän Laura Ingallsimme :) Joku nautti ihanan pehmeästä nurmimaasta ja vapaudesta ihan täysillä.Perillä ylhäällä oli vielä näköalatasanne ja kompassi. Hyvällä säällä täältä olisi näkynyt kaikki Nurmilinnun takana taulussa luetellut huiput. Nyt oli liian utuinen sää.


Hauskoja nämä vaellusaukot lammasaidoissa.

Hauskoja nämä ihan tavalliset kivet...


Illalla kävimme vielä tutustumassa pikkuiseen Cartmelin kylään majapaikkamme lähistöllä. Niin kauniita vanhoja rakennuksia ja istutuksia. Oih ja voih.Sitten nukkumaan. Seuraavana päivänä suuntaisimme kohti niitä järviä.

Ei kommentteja: