perjantai 6. joulukuuta 2013

Day 6 ja Suomi

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ajattelin näin juhlapäivän kuuniaksi vähän pohtia, mikä Suomessa on erityisen hyvää ja mitä sieltä kaipaan. Ja nyt vain varoituksen sananen siitä, että välttämättä mitään kovin syväluotaavaa ei ole tulossa, vaan lähinnä vapaata tajunnanvirtaa.

 • Maitopurkit. Voi kuinka odotankaan saavani avata litran pahvisen maitopurkin ja unohtaa muovikorkkiin kuivuvat maitotöhnät ja pitkin purkkia juoksevat maitovanat.
 • Sosiaaliturva. Kaikkine reikine ja jonoineen se on silti aika jees systeemi vailla vertaa.
 • Neuvola. Olen ihan kurkkua myöten täynnä käyntejä, joilla lääkärimme ei ole edes kertaakaan viitsinyt nähdä lapsemme kävelevän.
 • Luonto. Haluan mehtään!
 • Ruokakaupat, joista periaatteessa saa kaiken tarvitsemansa vallitsevaan sopuhintaan.
 • Uimahallit. Täällä kyllä pääsee lapsen kanssa ilmaiseksi uimaan, mutta vain tiettyinä päivinä viikossa tiettyyn aikaan, joka on yleensä n. tunnin mittainen hetki.
 • Kuiva pakkasilma, joka ei tunnu läheskään niin kylmältä kuin lämpimämpi, mutta kostean viimainen pikku pakkanen.
 • Ihmiset, jotka osaavat iloitakin talvesta eivätkä vain käperry sisätilohin mittarin laskiessa +10 asteen alapuolelle.
 • Kahvittelukulttuuri. Voi mikä turva kupponen kahvia kädessä kaikissa sosiaalisissa tilanteissa onkaan. On myös kiva ihan satavarmasti tietää, että on ok kutsua ystäväperhe kylään ihan vaan kahveille.
 • Hammastahna. Pepsodenttia on ikävä.
 • Roll-on -deodoranttivalikoima.
 • Koko Suomen esitteleminen Nurmilinnulle, meidän jenkkibirdielle!
 • Sosiaaliturvatunnus. Sen laaja käyttö Suomessa on mielestäni myös kritiikkinsä ansainnut, mutta on se vaan silti kätevää. Kaikki onnistuu sen kanssa n i i n helposti. Ei tarvitse sitten kirjastoonkaan raahata tunnuksen lisäksi ties mitä sähkösopimuspapereita asuinpaikasta ja henkilöllisyydestä todistamaan. Mutta hmm, pitää opetella vielä Nurmilinnun tunnus ulkoa.
 • Sauna.
Ulkosuomalaiset, olisiko teillä täydennettävää / vastaväitteitä?


7 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Aika hyvä lista. Voin itsekin allekirjoittaa aika monta noista, vaikka en oo niin paljon niitä ajatellutkaan - loppujen lopuksi en oo vielä ylittänyt sitä 5kk ennätystä yhtäjaksoisen Suomesta poissaolon suhteen!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä lista! On se jännä, että piniltäkin tuntuvat asiat voivat olla isoja, ja todella nuo ovat tärkeitä asioita. Ja mehtään kyllä pääsette takuuvarmasti kun tänne korpeen tulette!

SK kirjoitti...

Sit kun tuutte takas, niin Starbucksia ei tartte enää tulla jenkeistä ikävä. Tai enpäs tiiä onko se Turkuun rantautunut vielä, mutta Hesa-Vantaalta se tosiaan löytyy ja nyt myös Stockan vierestä keskustasta :) että aina kun bucks-ikävä iskee, niin tänne meidän nurkkiin vaan niin mennään yhdessä kahville :) Helmikuuhun astihan mä oon kotosalla, ellei sitten käy niin hassusti että mitään hoitoalan hommia en saisi. Sitte kyllä pitäisi varmaan piirtää rasti seinään :D

Arya kirjoitti...

Suvi, kiitos kommentista! Toivotaan, että ennätys pääsee pian rikkoutumaan :)

Anonyymi: niin, pienetkin jutut voivat usein olla merkityksellisiä, vaikka ilmankin pärjää...

Susanna, kuulin että Helsingin keskustaankin olisi avattu yksi. Täytyypä tehdä sitten niin :)

SK kirjoitti...

Joo ihan siinä Stockan vieressä. Siinä se nököttää kutsuvana ja ihmisiä täynnä :)

Inks kirjoitti...

Mä en tykkää noista pahvisista maitopurkeista. En osaa avata niitä kunnolla ku aina saa taistella et aukee siististi....en juo maitoa ja kun käytän sitä vain kahvissa niin en ole kovin montaa purkkia elämässä joutunut avaamaan ja pääsääntöisesti oon avannu appelsiinimehupurkkeja. Mutta minä oon ruvennu ostaan kaupasta semmosia muovikorkillisia maitopurkkeja :). Tulee semmonen fiilis et maito säilyy paremmin ku saa tiiviimmin kiinni.

Arya kirjoitti...

Voi Inks! Mutta ei kai ne ole kuitenkaan sellaisia mehukanisterimallisia?