perjantai 7. joulukuuta 2012

Kuudes

Suomen itsenäisyyspäivä meni meillä vähän väsähtäneissä merkeissä. Siksipä tälle päivälle ei ole kuvaakaan jakaa.

Ajattelin kuitenkin tehdä näin itsenäisyyspäivän kunniaksi pienen listan niistä suomalaisista asioista, joihin olen täällä Ameriikassa törmännyt. Muilta täällä asuvilta suomalaisilta otan mielelläni täydennyksiä vastaan!

- KONEen liukuportaita näkee monessa paikkaa, ja olenpa tutustunut firman täällä asuvaan suomalaiseen insinööriinkin.

- Whole Foodsit ja muutamat muutkin kaupat myyvät Pandan lakritsaa.

- Costcossa bongasin Finlandia-nimistä juustoa, mutta epäselväksi jäi, minkä yrityksen tavaraa se on. Epäilisin kuitenkin Valiota.

- Nokian puhelimia näkyy vähän, mutta vain hyvin vähän.

- Kodintavaraliike Crate and Barrel myy Marimekkoa, lähinnä käsittääkseni kodintekstiileitä.

- Fiskarsin sakset ovat käsityöihmisten kovassa suosiossa, mikäli JoAnn-kaupan saksihyllyä on uskominen.

Nyt loppui muistini sisältö. Täydennystä saattaa kuitenkin olla tulossa. Mainittakoon vielä, että Chicagossa olevasta ruotsalaiskaupasta löytyy lisäksi kaikkea Iittalasta kipukoukkuihin, mutta jätin sen niin pienenä erikoisuutena pois tästä listasta.

TÄYDENNYSTÄ (kiitos kommentoijille!):

- Lumenen kauneudenhoitotuotteita löytyy ainakin CVS Pharmacy -kaupoista.

- Rapala ja Suunto ovat tunnettuja merkkejä urheiluvälineliikkeissä, Polaria löytyy sitäkin.

- Fazerin makeisia onnistuu hyvällä tuurilla löytämään sieltä täältä.

- Omronin verenpainemittarit ovat arvossaan myös täällä.
 

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut hyvä itsenäisyyspäivä!

Ps. Amerikkalaiset ystävämme olivat tässä taannoin sivistäneet itseään Anthony Bourdainin No Reservations -ohjelmasarjan Suomi-osuudella. Sen ensimmäinen osa löytyy youtubesta täältä. Ah ihana kulttuurimme!


7 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Finlandia on kuin onkin Valion juusto. Edamia käsittääkseni.

FinnCrispiä, rehtiä suomalaista isoa kiekkoa näkkileipää saa sieltä sun täältä.

Kaksi vuotta sitten ostin ensimmäistä (ja todennäköisesti viimeistä) kertaa Fazermintejä lähikaupasta. Hinta oli hieman suolainen, paketin päällä pölyä, ja karkeista tuli mainioita kuusenkoristeita. Parasta ennen -päiväyksen puuttuessa olivat odottaneet ostajaansa hieman liian kauan. (Vaan kyllä minä lopulta ne söinkin.)

Nämä tulivat nyt äkkiseltään mieleen täydennykseksi. Fiskars myy täällä joitain tuotteita (scrapbooking-hyllystä olen bongannut) joita en ole Suomessa nähnytkään.

Leena kirjoitti...

Lumene ! Tätä löytyy ainakin meiltä CVS:stä.
Anthony Bourdain - otin ohjelman viihteen kannalta.
Suomalaisuus tulee jotenkin hassusti eteen....menen hissiin ja ensiksi tarkastan, onko Koneen hissi. En juuri Suomessa tutkinut hissejä.... :)

Jenni kirjoitti...

Me ollaan tota Finlandia-juustoa ostettukin, koska se on yksi harvoista järkevistä kevytjuustoista, mitä on nähty. Mä jäin miettimään tota valmistajaa ja pienen googlauksen perusteella vaikuttaisi, että olet tuosta Valiosta oikeassa.

Fiskarsin saksien hinnat on täällä ihan käsittämättömiä. Vein viimeksi Suomessa asuville käsityökavereille täältä koristesaksia ja leikkureita, kun ovat JoAnnin alennuskuponkien jälkeen alle puolet Suomen hinnoista...

Arya kirjoitti...

Pilvi, tarkoititko erikseen FinnCrisp ja näkkileipä? Minä kun olen törmännyt näissä ruotsalaispuodeissa vain FinnCrisp-nimellä myytävään hapankorppuun. Kiva tietää, että näkkileipää löytyy myös!

Leena, todellakin, Lumene unohtui kokonaan! CVS-kaupoista minäkin olen sitä bongaillut. Ja Bourdainin ohjelma oli todellakin hauskaa viihdettä.

Jenni, kiitos tutkimuksista :) Minäkin olin yllättynyt, kuinka edullisia sakset ovat, ja tosiaan valikoimakin näyttäisi Suomea laajemmalta kuten Pilvi mainitsi. Jännä, kun yleensä kaikki tuontijutut ovat täällä kalliimpia. Ilmeisesti Fiskars on lyönyt täällä niin hyvin läpi, että niiden kannattaa vetää ihan omaa hintapolitiikkaa täällä - ja antaa suomalaisten maksaa rauhassa statussaksistaan ;)

Leena kirjoitti...

Rapalan uistimia löytyy lähes joka urheilukaupasta samoin Suunto sykemittareita. Pieneksi maaksi aika hyvin !
Rapala on ainakin alunperin suomalainen, tiedä missä niitä tehdään nykyisin.

Pilvi kirjoitti...

Tarkoitin FinnCrisp-merkkistä näkkileipää. Tällaista: https://picasaweb.google.com/104354909214437833636/RandomPhotos?authkey=Gv1sRgCJWlic_xhKjjsQE#5819547361194950146 Hapankorput olin taas kokonaan unohtanut, kun en niihin itse ole harmi vaan törmännyt.

Leenan mainitsemasta Suunnosta tulee mieleen, että meidänkin taloyhtiön salilla laitteiden sykemittarit on Polarin tekniikkaa, ja maailman parhaita automaattisia verenpainemittareita myydään ja käytetään täälläkin - suomalaisia Omroneita.

Arya kirjoitti...

Ahaa, täytyypä yrittää kurkkia tuota näkkileipää kaupoista, vielä en siihen ole törmännyt. Kiva kuulla noista Omroneista myös :)