sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Viidestoista

Eilen ja tänään olemme olleet matkalla.

Tämä on Abraham Lincolnin talo Springfieldissä (Illinois).Jostain syystä selvitys 1800-luvun vessajärjestelyistä tuli kuvattua tarkasti.

Herra Lincolnin.

Rouva Lincolnin.

Oletteko te koskaan pohtineet, kuinka niissä isoissa hameissa hoidettiin pakolliset pikkulakäynnit?

Kas näin sopii hametta taakse ja sivuillekin!

Oudon värinen orava.
 


Aben jalanjäljissä.* * *

Saint Louis, Missouri.
Kaupungin keskusta oli tylsä, mutta vakoilimme joulukuusia.Ja kävimme ihastelemassa Gateway Archia, suomalaisen Eero Saarisen suunnittelemaa monumenttia, jonka sisällekin olisi päässyt käymään. Jostain syystä käynti olisi ensi käynyt läpi metallinpaljastimien lentokenttätyyliin, joten emme jaksaneet rattainemme ja lukuisine kimpsuinemme vaivautua. 

Päivän pääkohteemme oli St. Louisin eläintarha, jossa riitti katseltavaa, ja Nurmilintukin saatiin hihkumaan riemusta. Hänestä Mississippi-joen isot kalat olivat jostain kumman syystä kaikkein ihkuimpia, minä taas ihastelin hippoja. Makunsa kullakin.Myös tämä eläintarha oli saanut jouluiset koristeensa. Piparkakku-ukko taloineen, olkaapa hyvät.Illalla näin myös elämäni ensimmäisen Petteri Punakuonoksi koristellun citymaasturin. Siitä ei ole valitettavasti kuvaa, mutta suosittelen kokeilemaan viimeistään ensi jouluna: sarvet molempien etusivuikkunoiden yläpuolelle, ja eturekisterikilven ylle iso punainen nenä. ;D

Ei kommentteja: