keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vuosi 2014 osa 1/2

Viime vuosi oli aika hiljainen täällä blogissa. Siksipä ajattelin aloittaa tämän vuoden tarjoamalla teille pikakelauksella vilkaisun outoon, raskaaseenkin vuoteemme.

Tammikuu

Uudenvuodenpäivänä matkasimme jet lagissa Helsingistä Keski-Suomeen. Olimme saapuneet Suomeen joulukuun 30. päivä.Vanhempieni kotona katse kiinnittyi moneen nostalgiseen asiaan. Mm. tähän opiskeluaikoinani hetkellisessä mielenvikaisuudessa tekemääni joulupalloon...


... ja ikivanhaan sisustukseen :)


Nurmilintu ja pappa. Ensimmäistä kertaa kävelyllä suvun mailla. Taikametsässä.


Sitten palasimme vanhaan kotiimme Turkuun. Herra M aloitti työt. Hidas kotiutuminen alkoi. Kodin laittaminen epävarma tulevaisuus mielessä. Oli ikävä Chicagoon. Vanha koti ei heti tuntunut kodilta.


Helmikuu

Nurmilintu löysi oman taivaansa kirkon pyhäkoulutiloista. Minä uusia ja vanhoja tuttavuuksia sekä arjen henkireiän äiti-lapsipiiristä.


Kotona kun välillä oli vähän tällainen meno herra M:n tehdessä töitä:


Nurmilintu kiinnostui luista :)


Pieni meritoimituksemme rapakon takaa saapui myös. Niin kuin myös astetta varmempi tieto uudesta muutosta.


Muumimaailman Taikatalvessa riitti haleja synnyinmaastaan reväistylle pikku tytölle. 


Maaliskuu

Kevät enteili jo varovaisesti tuloaan. Turun Cafe Art - sitä on ikävä!


Nurmilinnun oli aika tutustua kuravaatteisiin. Niitä ei Chicagossa tarvinnut, kun kaikki leikkipaikat olivat massapohjaisia. Suomessa ne taas tunkivat hiekkaa kaikkialle, kääk.


Nurmilinnun huoneen sisustus valmistui, ja siitä taisin saada ihan postauksenkin tänne aikaiseksi.


Huhtikuu

Valon määrä lisääntyi huimaavasti, vaikka lämpötilat eivät niinkään. Ulkoilimme muutamaan otteeseen kauniissa Ruissalossa.
Ja ensimmäistä kertaa useampaan vuoteen sain ohran kasvamaan komeasti pääsiäiseksi :)


Kuun vaihde toi tivolin kaupunkiin, ja voi sitä ihanuutta. Lapsen kautta todellakin pääsee uudelleen nauttimaan kaikesta sellaisesta, minkä hohdon luuli jo kadottaneensa ajat sitten.


Toukokuu

Vappu. Hyytävän kylmä, mutta kävimme silti ostamassa Nurmilinnulle vappupallon ja lounaalla Hanko Sushissa.


Kotimme oli saanut kevään mittaan uusia komistuksia. Se alkoi hiljalleen tuntuakin taas kodilta. Mutta lähdön toteutuminen kävi päivä päivältä selkeämmäksi.


Sitä enteillen teimme ensimmäisen yhteisen matkamme Skotlantiin. Kuvamateriaali oli vähän heikohkoa, joten tässä teille jotain Stirlingistä vain...


Tuskin olimme ehtineet saapua takaisin Suomeen, kun lähdimme ikuisuuden pituiselle road tripille halki Suomen ylioppilasjuhliin. Tulipahan bongattua hirvi, niin pysyi kuskilla alkuyöstäkin vielä hoksottimet terävinä. Kello on tässä varmaankin n. 10 illalla.


Lämpötilatkin alkoivat olla otolliset kunnon hiekkaleikeille.
Kesäkuu

Rakastan omenankukkia.Minun piti esitellä teille muutakin kodistamme kuin vain Nurmilinnun huone, mutta se jäi. Tuntui niin hölmöltä esitellä jotakin, joka juuri laitettiin myyntiin. Luopumisprosessi alkoi toden teolla. Tässä kuitenkin muutama kuva keskeneräiseksi jääneestä olohuoneestamme. 


Luopumisen tuskaa lievittämään saimme ystäväpariskunnan Chicagosta vieraaksemme. Veimme heidät Saariston Rengastielle aittamajoitukseen...


... ja Tallinnan ulkomaanihmeitä ihmettelemään.
Ravintola melkeinpä kuin linnan puutarhassa - Leib oli ihana niin miljööltään kuin ruualtaankin, suosittelemme!

Taas kotona Turussa oli aika päivittää Cafe Artin maisemakuva kesäiseksi.


Ja ihailla kymmentä kiiltävää timanttia - yhtä kullekin aviovuodelle. :) Kiitos, herra M. Tässä sitä mennään läpi harmaan kiven kohti seuraavaa täyttä kymmentä!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa ihana pitkästä aikaa lukea tätä, ihana kun palasit takaisin blogiin. Näitä juttuja kannattaisi jo lähettää julkaisuun muuallekin, niin hyvin on kirjoitettu ja kuvattu. Ihana tuo kotimetsäkuva!

Arya kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla!