lauantai 31. tammikuuta 2015

Loch Lomond

Uhuh, Skotlanti on täynnä locheja ja glenejä ja benejä ja burneja ja ties mitä. Gaelin kieltä olisi ihan mielenkiintoista osata. Mutta epäilen energiani riittävyyttä :) Se on kuitenkin jo tiedossa, että loch tarkoittaa järveä ja lausutaan jotakuinkin [lox] eli o-äänteen (sori ei ole o-äänne oikeaoppisesti merkitty ;) jälkeen rykäistään kurkusta saksalaistyyliin.

Loch Lomond on ehkä kuuluisin Skotlannin järvistä heti sen hirviöjärven jälkeen. Se on ollut iät ja ajat matkailijoiden suosiossa, eikä ihme, sillä se sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä Edinburghista. Glasgowsta järven äärelle matkannee vieläkin vikkelämmin. Me ajelimme sinne päiväreissulla marraskuun lopulla. Periaatteessa kiersimme järven ympäri, ja menomatkalla näimme muitakin järviä, kuten tämän Loch Lubnaigin:

Ohops, tulipas monta samannäköistä kuvaa. Mutta en hennonut poistaa ainuttakaan...

Killin oli soma pieni kylä, jonka reunamilla virtasi tällainen komistus (Falls of Dochart):Harry Potter -rautatie?


Metsääkin löytyi matkan varrelta, ja sepä vasta olikin tiheää. Paikalliset eivät taida perustaa metsänhoidosta.


Lisäksi ajelimme vähän kukkuloilla lampaita takaa. Harmillisesti päivä oli melko usvainen, joten korkeuserot jäivät vähän hämärän peittoon. Viimein näimme Loch Lomondin. Järvi oli iltapäivällä peilityyni.

Tämä tirppa taitaa olla punarinta eli robin. Se on Yhdistyneen kuningaskunnan kansallislintu.

Varhaiselle päivälliselle ennätimme tällaiseen hurmaavaan pikku kylään Loch Lomondin rannalla. Sen nimi taisi olla Luss. Tänne tahtoisin tulla joskus kesällä, asua yhdessä pikku mökissä ja vain nauttia tunnelmasta ja maisemista. Aurinko vain alkoi laskea ja usva lisääntyä, joten kylänen ei valitettavasti kuvissani esittele parhaita puoliaan.
Tai sitten huone täältä?

Tämä oli varmasti ulkoa päin somin koskaan näkemäni matkamuistomyymälä. Sisällä meitä palveli herrasmies, jonka iän arvelimme huitelevan jossakin 80-90 vuoden välimaastossa. Hän tarjoili meille lämmintä shortbreadia, ja pakkohan sitä oli sitten mukaan ostaa. 


Sitten olikin jätettävä maisemat yön syleilyyn ja hipsittävä kotiin päin. Oih kuinka me autottomat reissusta nautimmekaan!

Translation: Pictures of our day trip to Loch Lomond via Killin in late November.

Ei kommentteja: