maanantai 9. elokuuta 2010

Täydellinen curry?

Niin kauan kuin muistan, on mieheni rakastanut intialaista ruokaa. Niin kauan kuin muistan, on hän halunnut oppia valmistamaan intialaista ruokaa. Niin kauan kuin muistan, ovat curry-tekeleemme olleet vähän sitä ja tätä. Kunnes nyt, tänä kesänä, mieheni taisi löytää oikean polun. Tätä pitkin tulemme kulkemaan, ja todennäköisesti mutkan takaa paljastuu vielä täydellisempiä curreja, mutta juuri nyt tämä on parasta mitä mieheni osaa laittaa.

Ohjeen pohja on Jamie Oliverilta, jota on muokattu, maisteltu ja muokattu uudelleen aikas monta kertaa jo. Valmista currya tästä saa noin 10 hengelle.


2 pkt maustamattomia kanan rintafileitä suupaloiksi pilkottuna
2 tennispallon kokoista sipulia silputtuna
2 punaista chiliä pienittynä
5 cm pala inkivääriä raastettuna
10 valkosipulin kynttä puristimella puristettuna
2 prk S-kaupan chili-tomaattimurskaa
1/2 - 1 prk kookosmaitoa
Kurkumaa (lähinnä väriä antamaan, joutuu laittamaan TOSI paljon)
1 puska tuoretta korianteria
Voita
Öljyä

Mausteseos:


2 rkl fenkolinsiemeniä
2 rkl jeeransiemeniä (juustokumina)
2 rkl korianterinsiemeniä
1/2 rkl sarviapilansiemeniä
1/2 rkl kokonaisia mustapippureita
2 mausteneilikkaa
puolikas kanelitanko
3 mustan kardemumman kukkaa
1 tl suolaa

Ohjeet
1. Valmista mausteseos ja hakkaa sitä hieman huhmareessa rikki.
2. Ruskista kananpalat, mutta jätä kana vähän raa'aksi
3. Siirrä kananpalat syrjään
4. Silppua sipulit ja ruskista ne voissa ja öljyssä (voita saa olla reilusti)
5. Silppua chilit (halutessasi voit poistaa siemenet sisältä, jos et halua niin tulista)
6. Kun ruskistus on loppuviivalla, kerää sipulit pannun toiseen laitaan ja kaada tyhjälle alueelle öljyä. Kaada mausteseos öljyn joukkoon ja lisää öljyä vielä päälle.


6. Lisää chilit ja purista valkosipulit ruskistettavan maustemassan joukkoon. Raasta inkivääri joukkoon myös.
7. Kääntele maustemassaa vähän aikaa ja sotke se sitten sipulin kanssa.



8. Lisää chilitomaattimurska ja kääntele.
9. Lisää kananpalat ja kookosmaito.
10. Keittele seosta hiljaisella lämmöllä pitkään ja hartaasti.
11. Lisää silputtu korianteri





Palan painikkeeksi saframiriisiä ja naan-leipää. Miksei myös mangolassi ja tietysti raithaa.


Toistaiseksi toimivimman naan-leivän reseptin olen löytänyt Garam Masala -blogista. Sieltä löytyy kaikkea muutakin ihanaa intialaista :)

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Curry näyttää toimivalta :)
Kiitos linkityksestä!

Arya kirjoitti...

Kiitos kommentista! Ja huh, tajusin vasta linkityksen laitettuani, että olisi varmaan ollut kohteliasta kysyä lupa... Anteeksi kun en ajatellut, mutta kiva, ettei tainnut haitata :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja voi pojat, että ovatkin makoisia nämä kaikki kuvissa esiintyvät ruokalajit! Nimimerkillä "ollaan päästy maistamaan!" :)

t. s