sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kahdeksas

Tänään oli tämän kotiäidin vapaapäivä!

Ensinnäkin Nurmilintu heräsi ensimmäisen kerran normaalin klo 4-5 tienoon sijasta vasta vähän ennen kuutta, ja seitsemältä herra M otti neidin ja jätti tämän rouvan n u k k u m a a n. Hiljalleen sitten kömmin ylös sängystä kellon käydessä kymmentä. En edes muista, milloin viimeksi olisin nukkunut kymmeneen, huh.

Herra M ja Nurmilintu näyttivät kadonneen, joten keittelin itselleni aamupuuron, jonka sain siten kerrankin syötyä ihan rauhassa. Kummallisia nämä äitien ilonaiheet, eivätkö olekin? :D

Sitten ovi kävi, ja kadonneet tupsahtivat sisään kera Starbucksin vaniljalatten ja New York Timesin. Ja minä sain senkin herkun juoda rauhassa, lehteä lukien! Aah.

Laitoimme yhdessä ruokaa, Nurmilintu kuukahti untenmaille jossain vaiheessa ja sitten olikin tovin leikkien jälkeen minun aikani valmistautua iltaa varten: lähdin juhlimaan Suomen itsenäisyyttä muiden Chicagon alueella asuvien suomalaisten seuraan. 

Pienen bucktownilaisen pubin alakertaan oli ahtautunut yli 60 suomalaista tai muuten vain Suomen ystävää juhlimaan itsenäisyyttä jouluisin tunnelmin. New Orleansin alueelta kotoisin oleva kokki oli loihtinut pöytään ihan aidon makuista lanttulaatikkoa ja lihapullia, ja oikeaa harmaasuolattua kinkkuakin sieltä löytyi, nam. Kotiinviemisiksi sain myös neuvot siitä, kuinka loihtia kinkku joulupöytääni täällä. Saapa nähdä, kuinka käy, vai syömmekö pihviä aattona...


Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaihin, silloin onkin herra M:n vuoro nukkua.

Ei kommentteja: