maanantai 13. joulukuuta 2010

Joulu, tulethan pian


Olet niin lähellä, ja silti niin kaukana. Kun vain ajattelenkin kaikkea sitä, mitä vielä ennen saapumistasi pitäisi ehtiä tehdä... Mutta enpäs nyt ajattelekaan. Nautin vain siitä, että tänä vuonna pöydällämme kukkivat jo joulunajan toiset valkeat hyasintit, ja amaryllis on pian myös kauneimmillaan. Kylmää maitoa ja chocolate chip cookies... ihan oikealla amerikkalaisella reseptillä. Hengitetään kukkain tuoksua ja nautitaan - tästä hetkestä.Chocolate chip cookies

2 1/4 kuppia jauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
225 g voita
3/4 kuppia sokeria (tummaa ruokosokeria)
3/4 kuppia fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
2 kuppia suklaahippuja
1 kuppi murskattuja pähkinöitä

Vaahdota voi ja sokerit, lisää yksitellen kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen vaahtoseokseen. Kääntele lopuksi suklaahiput ja pähkinät joukkoon. Laita ruokalusikalla nokareita pellille n. 5 cm välein (leviävät paljon). Paista 190C n. 8 minuuttia. Taikinasta tulee n. 5 tusinaa pikkuleipää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No mutta Arya, et kai sinä tähän lopettanut blogiasi? Tietty joulua voi odottaa kaiken aikaa, joten kätevä viimeinen bloggaus, jos niin olet päättänyt.... Mutta mieluusti lukisin lisää kirjoitelmiasi!

Arya kirjoitti...

Juu, tuli aikas pitkä tauko monenkin asian johdosta, mutta kyllä tätä olisi tarkoitus piakkoin jatkaa... Kiitos tsempistä!