sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Katastrofikakun ainekset

Jääkaapissa oli...

- iäisyyden seisonut avattu pakasterasia puolukkahilloa
- viime heinäkuussa parasta ennen -päivänsä nähnyt purkki ruokakermaa
- niinikään päiväyksensä menettäneitä kananmunia
- jo viikko sitten vanhentuvana alennuksella ostettu purkki kermaviiliä

Tästä tulisi siis upea piiras. Varsinkin, kun kananmunat olivat jotenkin jämähtäneet kartonkinsa pohjaan ja rikkoutuivat heti, kun yritin niitä irrottaa. Käänsin siis koko höskän ylösalaisin ja annoin taikinaan valua sen, mikä vielä valutettavissa oli. Eihän se leipominen nyt niin nuukaa ole :)



100g voita ja 1 dl sokeria vaahdotetaan, lisätään n. yksi muna ja vatkataan hirmuisasti. Kuorensirpaleet kannattaa noukkia joukosta etukäteen. Toisaalla sekoitetaan 1,5dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja 0,5dl perunajauhoja (pöllyää kovasti), ja sekoitetaan vaahtoseokseen vuorotellen maidon tai kerman kanssa, jota saa olla 0,5dl. Painellaan voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Päälle kipataan 3-4dl puolukoita tai siis sopivan näköisesti puolukkasurvosta ja runsaassti kookoshiutaleita. Sokeria oman maun mukaan. Purkilliseen kermaviiliä vielä yksi muna, sopivasti sokeria ja vaniljaa, lurautetaan seos piirakan päälle ja laitetaan piiras 175C 40-45 minuutiksi. Tämä on oikeasti hyvää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et kait sie kuitenkaan sitä puoli vuotta vanhaa kermaa pistäny sekaan? Nuo kaikki muut varmaan oli ihan jees, mutta kerman pitäis jo tuossa vaiheessa kävellä yksikseen ulos talosta! Resepti kuulostaa kovasti herkulliselta, ehkä testaan jonain päivänä kunhan laihdutuskuuri on historiaa...

Arya kirjoitti...

Anteeksi, kommentti tulee nyt toosi myöhään!

Mutta juu kyllä laitoin, eikä kävellyt vastaan. Oli nimittäin sellainen iskukuumennettu versio, ja maistoin ensin :)