sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kylpyhuoneen facelift

Syksyn korvalla saimme kylpyhuoneemme muodonmuutoksen viimeisteltyä. Rahaa kului n. 300 euroa, mutta lopputulos näyttää huomattavasti kulunutta rahaa arvokkaammalta. Hankintalistalla on enää tyyliin sopiva uusi roskapönttö ja valaisin peilin yläpuolelle... Mutta siis tässä kylppärimme ennen muutosta.Allaskaappi alkoi hajota käsiin, ja inhosimme tummansinisiä kaakeliraitoja seinässä ja lattiassa. Ikean säilytyskaappikin (vasemmalla) vei ikävästi tilaa pyyhkeiltä, ja puunväriset ovenpielet ja katto eivät sopineet muuhun väritykseen ollenkaan. Kaiken kaikkiaankin siis tyypillinen suomalainen kerrostalokylppäri...

...vaan ei enää :)Ensinnäkin maalasimme siniset kaakelit ja puunväriset ovienpielet mustiksi. Pohjamaali (otepohja) vain alle ja mustaa ulko- ja sisätilojen maalia päälle (merkin ja nimen kaivelen mieleni kätköistä, jos joku niitä kaipaa). Kirpputorilta ostin 20 sentillä kivan kankaan pesukoneen suojaksi, WC-paperipussukka on Loviisan Aitasta (kuten muutkin kuvissa näkyvät pussukat).Ikean pystykaapin korvasimme Ikean mustanruskealla seinään kiinnitettävällä kaapilla, johon ostimme erikseen Hemnes-sarjan vetimet. Indiskasta löysimme kivan vanhahtavat ripustuskoukut pyyhkeille, jotka ruuvasimme kaapin pohjaan. Pienen huoneen tilankäyttö parani kummasti.

Hihitellen olen lukenut Stockan mainoksia Ralph Laurenin kodintekstiileistä. Ostin pyyhkeemme Nykistä jäännöseriä myyvästä kaupasta. Isojen pyyhkeiden hinta taisi olla n. 7 euroa kappale ja käsipyyhkeiden nelisen euroa. Rakastan pehmeitä valkoisia pyyhkeitä!Seinäkaapin päätyyn oli ihan pakko saada tämä koristus, kun kaltaiseni lintufriikki sen Indiskasta bongasi:Katon maalasimme valkoisella jämäkuultolakalla, joten se jäi vielä hiukan liian puunväriseksi. Parannusta kuitenkin vanhaan on huimasti. Suihkuseinä sai lähtöpassit ja tilalle laitettiin tanko suihkuverholle. Suihkuverhon ulkopuolelle ompelin vanhoista pitsilakanoista koristeverhot, jotka tuovat kylppäriin ripauksen ylellistä tunnelmaa, ainakin omasta mielestäni :)


Mieheni suuri taidonnäyte on ihana uusi allaskaappikokonaisuutemme. Ostin vuosi sitten Hulluilta päiviltä malja-altaan 49 eurolla. Ikeasta hankimme sille pariksi Hemnesin pikku lipaston (muistaakseni 79 euroa), josta mieheni askarteli allaskaapin pienentämällä laatikoiden syvyyttä, lisäämällä metallitassut jalkojen alle ja luonnollisestikin leikkaamalla kanteen reiän allasta varten. Taloyhtiömme huoltomies hoiti tarvittavat putkimuutokset. Kaikki alle 150 euroa, minkä yleensä vähintään joutuisi perusallaskaappikokonaisuudesta (niistä rumista valkoisista) maksamaan. Ja kun kyselin ykisttäisiä tarjouksia haluamamme tyyliselle allaskaapille, olivat ne n. 200-400 euron väliltä, materiaalina heppoinen lastulevy vai mikälie. Hemnesi lipasto on mäntyä, täyspuuta.Altaan yläpuolelle löysin uuden puisen hyllyn kirpputorilta, hinta 13 eur, peili on Stockmannilta ja vähän tyyriimpi... Värimaailmaltaan ne ovat vähän turhan kaukana toisistaan, ehkäpä joskus innostun sävyttämään ne yhteen. Tällä hetkellä kelpaavat meille kyllä hyvin näinkin.
Pienet yksityiskohdat ovat minulle tärkeitä. Siksi olin tosi iloinen tästäkin löydöstäni:


Mitäs mieltä te olette?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aikas magee on - tulkaa meillekin tekemään kylppäriremontti!

Arya kirjoitti...

Kiitos! Ideointiapua kyllä voisin antaa :)

ei enää kotiäiti jyväskylästä kirjoitti...

wau, tule sisustamaan meillekin!

Arya kirjoitti...

Olisi kyllä kiva tavata ex-kotiäitiä :)