sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Meksikolainen tinga

[tin-ga], ei siis [ting-a] :D

Tiedätkö, mitä se on?

Minä en ollut ikinä kuullutkaan, mutta nyt tiedän. Ja ajattelin kertoa teillekin!
 


 


Eli pyöreän kovan maissitortillalätyn päälle laitetaan ensin meksikolaista tomaatti-chipotle-kanakastiketta, sitten paljon tuoretta korianteria, ranskankermaa ja salaatinlehtiä. Koko komeuden päälle puristetaan vielä limemehua. Tämä on hyvää! Todennäköisesti kyseessä on meksikolainen kotiruoka, sillä ystäviemme mukaan sitä ei meksikolaisten ravintoloiden ruokalistoilla näy, ja tämä resepti on kuitenkin peräisin ihan aidolta meksikolaiselta kokilta.

Päädyimme tämän herkun äärelle, kun menimme naapureillemme sarjassaan kolmansille etnisille illallisille. Me aloitimme aikanaan sarjan intialaisella ruualla, toiset naapurimme jatkoivat korealaisella ja nyt oli siis alakerran naapuriemme luona meksikolaisen ruuan vuoro. Seuraavaksi kierros alkaakin taas alusta, ja lupasimme tarjoilla jotakin suomalaista. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan kunnon menusta!
 

Alkuruokana tietenkin guacamolea, salsaa ja huippuhyvää mangosalsaa.

4 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Mämmiä, maksalaatikkoa ja karjalanpiirakoita? ;) Ehkä viimeisin on ainoa potentiaalinen vaihtoehto, mikäli ette halua naapureita järkyttää kamalasti :D

Arya kirjoitti...

Hehee, oikeassa olet :) Tosin minäkään en saisi maksalaatikkoa alas. Nurmilinnun ristiäisissä oli meidän äidin tekemiä karjalanpiirakoita, ja niistä kyllä tykkäsivät kovasti.

SK kirjoitti...

mä meinasin just kans ehdottaa mämmiä, maksalaatikkoa ja karjalanpiirakoita :D karjalanpaisti taitaa olla niin yleismaailmallinen ruoka eri nimillä tosin ja hieman muunneltuna, että se ei varmaan menisi suomalaisesta ruoasta.

SK kirjoitti...

mustaa leipää, uunijuustoa, (jos sitä osaat jotenkin siellä olevista aineksista tehdä? jotkuthan täällä tekee sitä jotenki muuten kuin ternimaidosta, sitä kun on niin vaikee saada nykyään...) mustaa makkaraa (ihan veri-sellasta :) ) , ahvenanmaan pannukakku, imelletty perunalaatikko. jotain tommosia löysin netistä :)