perjantai 25. toukokuuta 2012

Lincoln Park Zoo

Ilmainen eläintarha. Sen täytyy olla tosi pieni ja surkea. Väärin! Ehdoton lapsiperheiden (ja miksei lapsettomienkin luonnosta pitävien ihmisten) käyntikohde Chicagossa on Lincoln Park Zoo. Me olemme nyt käyneet siellä viikon sisällä kahdesti, kun on ollut vähän viileämpiä päiviä, ja vieläkään ei olla ehditty nähdä kaikkea. Näin kesäaikana eläintarha on kuin upea yllätyksellinen puutarha. Kaikki on todella kauniisti tehtyä, istutukset hoidettuja ja eläinten tarhat kekseliäästi toteutettuja. 


Aluetta ympäröivät kauniit puistoalueet, eivätkä keskusta ja Michigan-järvikään ole kuin kivenheiton päässä. 
Tänne voi siis huoletta suunnitella vaikka koko päivän kestävän piknikin. Joulun tienoilla koko tarha taas pukeutuu upeisiin jouluvaloihin - se on meidänkin nähtävä ensi jouluna. 
Huoltotauko.

Eläimillä näytti olevan viihtyisät, suhteellisen tilavat ja virikkeelliset tarhat. Paljon paremman oloiset kuin esim. Korkeasaaressa. Vain tämä amurinleopardi näytti stressaantuneelta: se raukka kulki kehää lähellä tarhansa aitaa ympäri ympäri :(
Tikru osasi ottaa rennosti.

Monien vedessä viihtyvien nisäkkäiden elämää pystyi seuraamaan myös veden alla.


Merileijona tykkäsi uida selällään. Kenties se otti aurinkoa?

En tiennytkään, että majavat voivat olla näin isoja.

Ehdoton kohokohta. Se on ehta jääkarhu!
Simpansseja oli myös hauska seurata. Yksi oli vakaasti sitä mieltä, että lehdet ovat vihreämpiä aidan toisella puolella, ja kävi vähän varkaissa.
Tempulla taisi saada suosiota myös kaveripiirissä. Siellä ne istua kököttivät ja saaliilla herkuttelivat.

En ollut varmaan ikinä ennen nähnyt gorilloja livenä. Kylläpä ne olivatkin isoja! Ja kaikkia taisi laiskottaa, ne vain lepäilivät sisätiloissa reporankoina.
Nurmilinnun eläinopin (zoology) oppitunnit ovat jo siis alkaneet, ja tyttönen ymmärtääkin jo seurata isän osoittavaa kättä katseellaan. Isoimmat ja liikkuvaisimmat otukset ovat jo mielenkiintoisia.


1 kommentti:

SK kirjoitti...

te sitten löysitte eläintarhan :) voi harmi kun ei silloin löydetty, näyttää niin kivalta paikalta...