lauantai 12. toukokuuta 2012

Jatketaan keittiöön

Keittiökin oli aika karua nähtävää alunperin.
No, on se sitä vieläkin, mutta muutama Ikean liikuteltava taso, vihreän mörön heivaus ja iloisenväriset tekstiilit tekivät siitä ihan mukiinmenevän. Ja tuolle rumalle patterillekin on tulossa ihan custom made -suojus :D Tosin lupailivat sitä jo aika kauan sitten, että saas nyt nähdä koska saapuu.


Ikean taso paikallaan - ja kotoa tuodut myllyt.

Keittiö nyt:
Niin ja meillähän on nyt-niin-trendikäs keraaminen tiskiallaskin!


Hyvät tiskihanskat ne olla pitää, muuten kuolee kädet.Ikivanhahan tuo on, ja ihan mahdottoman epäkäytännöllinen: materiaali imaisee kaikki värit hetkessä sisäänsä eikä esim. teetahrat lähde kokonaan pois ei sitten millään. Toisekseen siinä rikkoo mukeja ja lautasia tosi helposti, ei tarvitse kuin vähän kolauttaa (esim. kolme Ikean lattemukia on jo kokenut karun kohtalon, ja kaikissa meidän lautasissa taitaa olla pureskellut korvat). Onko kenelläkään teistä lukijoista sellaista keraamista (posliinista?) tiskiallasta? Miten se toimii teillä?
Koko liesihommeli toimii kaasulla. Tykkään ihan. Uuni vain on hankala, kun kaikki kuumuus tulee pohjalta. Siellä palaa elävä liekki, jota en ihan tajunnut silloin, kun laitoin alas peltihyllylle pellin papereineen päivineen ja uuni oli päällä... Kröhöm, tuli vähän mustaa savua, ja se paperi katosi kummasti jättäen jälkeensä vain purua, kröhöm.

Brita-vesikannut ovat täällä tuiki tarpeellisia. Vesi on hanastakin ihan juotavaa, mutta haisee aikas paljon uimahallille. Lisäksi en ihmettelisi, jos vaikka putket olisivat niin vanhoja, että niissä olisi lyijyä. Niitä on ilmeisesti aika paljon tässä maassa jäljellä, kun lapsistakin saatetaan ottaa lyijytestejä (!). Britalla vedestä häviää kaikki sivumaut. Kunhan vaan muistaa täyttää ne :D
Tyypillistä Ameriikkaa: keittiöstä on käynti takaportaille. Ihan näppärää, mutta myöskin sotkevaa, kun kengillä tullaan suoraan keittiöön.
Mutta tätä minä rakastan keittiössäni! Mikä se on? Se on pantry! Ruokakomero! Tällaisen haluan sitten omaan kotiini Suomessakin, jos toivoa saa. Ihanaa, kun voi kävellä komeroon ja valita ruokatarvikkeita hyllyiltä kaappienperukoiden penkomisen sijaan. 
Tilaa on ruhtinaallisesti niin, että myös siivouskomerotavaraa voi säilöä turvallisesti samassa paikassa. Ja herra M:n työkaluja, keittiöpyyhkeitä, vessapaperia. Pantry on myös eristämättömämpi tila kuin muu asuntomme, eli siellä on myös viileämpää kuin muualla, ja varsinkin talvisin se toimii hyvänä jääkaapin jatkeena. Vähän niin kuin Suomessa kylmäkomerot (ensimmäisessä vuokra-asunnossani oli sellainen). Jaa mutta täällä on niin sotkuista että ei tästä sen enempää, pitääpä siivoilla :)


Ei kommentteja: