keskiviikko 16. toukokuuta 2012

MangoaikaOn mangosesonki. Tai siis Meksikossa on, mutta sen vaikutukset ylettyvät onneksi tänne meille asti. Yhtäkkiä mangojen hinnat ovat tosi alhaiset, ja kadunvarsilla hedelmiä ja vihanneksia myyvien latinoiden avolava-autot ovat täynnä 10-12 mangon laatikoita, jotka maksavat 7 dollaria kappale. Herra M on raahannut niitä kotiin jo aika monta. Ja me ollaan syöty mangoja kuin omena-aikaan omenia. Nam! Kypsät mangot ovat kuin karkkia. Nurmilintu ei tosin ole vielä sitä mieltä, voi niitä puistatusväristyksiä, höh. Mutta kyllä me sekin vielä mangojen ystäväksi käännytetään!
Ps. Lisää kommentteja tuohon edelliseen tiedusteluun olisi kiva saada. Pliiiis!

8 kommenttia:

SK kirjoitti...

Mangot on niin ihania...täältä saatavat vaan tuppaa maistumaan raakoina kypsyneille, jos tiedät mitä tarkoitan. Eivät maistu sille miltä niiden pitäisi. Ja tuppaavat olemaan myös hintavia. Tällä hetkellä kieltämättä tarttisin reilun loman, jospa syssymmällä lentäisin teille viikoksi? Sillon tosin varmaan ei ois enää mangoja, mut muita herkkuja sitten :D mietitään.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa herkullisen näköisä, ihan vesi kielelle herahtaa...........

Piparipulla kirjoitti...

Ihana mango! En syö sitä kovin usein.

Mistä löysit tuon söpön eväsrasian?

Arya kirjoitti...

Mangot on kyllä niin hyviä, just tehtiin mangopirtelöä vähän banaanilla höystettynä, eikä yhtään tarvinnut sokeria lisätä!
Piparipulla: sain sen osallistuttuani erääseen ruokaa vauvalle -tilaisuuteen (Chicago Bump Club and Beyond), mutta se on Innobabyn http://www.innobaby.com/ ja ainakin Amazonin kautta niitä varmaan voi tilata. Tosi kiva kun se on lasinen - muovista kun liikkuu niin paljon pelottelujuttuja :)

Anna kirjoitti...

Täälläkin on mangosesonki, ihanaa! Ajattelin soseuttaa niitä ja antaa vauvallekin maistiaiseksi. Luulisin, että hän pitäisi mausta, mutta miten tuo sopi Nurmilinnun vatsalle? Kun vielä viime kerralla meitä lääkäri kehotti odottamaan ennen kuin annamme mangoa vauvalle...

Piparipulla kirjoitti...

Ai niin, sinä asut Amerikassa eikö niin? :)
Minä vain rakastan eväsrasioita kovasti koska teen "bentoja"... tiedätkö bentosta?

Arya kirjoitti...

Anna: en huomannut mitään ongelmia mangon kanssa, paitsi että sitä upposi kyllä aika vähän kun ei jostain syystä maistunut :) No, pakkasessa on sosetta odottamassa, täytyy kokeilla pikku hiljaa lisää. Jotenkin tuntuu, että joka maassa on vähän erilaiset suositukset - esim. Suomessa ei pinaattia suositella alle vuoden ikäisille, ja täällä taas sitä löytyy vauvan soseista ja suositellaan reippaasti super foodina! Minkä ikäinen vauva teillä on?

Piparipulla: kyllä vain, Amerikassa asutaan tällä hetkellä. En ole kuullut bentosta, olisi kiva tietää mitä se on!

Anna kirjoitti...

Ahaa! Meilläkään ei uponnut mango hyvin, kun eilen annoin. Oliko liian kirpeätä vai mitä... mahaa se ei ainakaan kovettanut. En tiennytkään, että pinaattia ei suositella. Meidän vauva on nyt lähes 8 kk mutta olen antanut pinaattia 7kk lähtien, ja hän syö sitä hyvällä halulla!