tiistai 20. huhtikuuta 2010

Miksi yöllä ei voi olla kaunis?

Tämä postaus on silkkaa hömppää, eli vaihda äkkiä sivustoa, jos aihepiiri yhtään ärsyttää!

Olen kuitenkin jo vuosikausia pohtinut otsikon kysymystä ja epätoivoisesti kuikuillut kaupoissa kauneuden perään - yleensä turhaan.

Mistä siis tällä kertaa nurisen? Yövaatteista. Miksi suunnittelijat ovat niin luutuneiden mallien ja mielikuvien pauloissa, että kauniin yöasun etsiminen on jokseenkin yhtä vaivalloista kuin sen kuuluisan neulan etsiminen heinäsuovasta (suova on käsittääkseni kasa?)? Ei ymmärrä pieni pää ei.

Karkeasti ottaen yöasumaailma voidaan jakaa viiteen eri kategoriaan:

1: Mummopaitulit, joita näkee erityisesti vanhahtavien alusvaateliikkeiden kulahtaneissa myynti-ikkunoissa, mutta joita löytyy kaikkien suurimpien tavaratalojen yöpaitaosastoiltakin. Tähän sarjaan luen myös mm. Nanson perinteiset joustavat puuvillakaavut. (Kuvat Hobby Hall)

2: Lapselliset Nalle Puh, Snoopy, Hello Kitty yms. mukasöpöilevät pyjamat ja yöpaidat. Ihan kivoja joidenkin mielestä varmaan joo, mutta eivät saa minua tuntemaan oloani kauniiksi ei sitten millään. Ei vain ole minun tyyliäni. Pidän kaikesta kauniista, siispä tahtoisin myös nukkua kauniisti. Snoopy ei mielestäni imartele ketään. (Kuva H&M)3. Nalle Puhista toiseen ääripäähän eli yltiöseksikkäät hörhötykset, jotka hipovat oman makuni puolesta mauttomuuden rajoja ja tuovat mieleeni lähinnä maksetut naiset. Pitsi voi olla kaunista, mutta romanttisella, ei seksikkäällä tavalla. Piste.

4. Ok-mekot ja pyjamat. Nämä ovat tylsiä, usein yksivärisiä tai kukkakuvioisia chemisejä tai pitempiä mekkoja, usein silkkisiä tai sitten halvempana versiona tekokuitusatiinia. Siis ihan ok ulkonäkönsä puolesta, mutta eivät ilostuta sen kummemmin. Tai sitten nämä ovat ihan kivoja puuvillapyjamia, joissa on kivanväriset raidat tai ruudut tai jokin muu jippo, ja ihanan pehmeitä yksinkertaisia (valkoisia) yläosia. (Kuva H&M)5. Kauniit, ilmeikkäät, kekseliäät, "niissä vain on se jokin" -yöasut. Kun äsken tuli Nansoa parjattua, täytyy vähän korjata tilannetta tällä kuvalla. Malli on mielestäni kaunis ja kaikkea muuta kuin mammamainen, ja kuviossa on sitä jotain. Eikö olekin jännä, miten sama kuvio on ihan eri näköinen mallista riippuen?Itse löysin tammikuussa Chicagon Victoria's Secretistä tämän ihanuuden. Kankaan kuviointi on mielestäni todella kaunis, ja lisää kiehtovuutta lisää kahden erilaisen painokuvion käyttäminen. Väriyhdistelmä on myös kiinnostava, ja malli yksinkertaisen kaunis. Tällaisia löytöjän haluan tehdä lisää!

Mitä mieltä sinä olet? Olen muuten viimeaikoina ihastunut todella paljon lintuprintteihin, niistä lisää sitten jokin toinen kerta.

Ei kommentteja: