lauantai 15. joulukuuta 2012

Neljästoista

"Ei yksivuotias vielä joulusta mitään ymmärrä."


Tämän lauseen muistelen kuulleeni usein. Ja olen eri mieltä. 
Totta varmaan on, että ensimmäisestä joulusta ei kukaan meistä muista mitään, 
mutta se on silti joulu, jonka odotukseen ja tunnelmaan pieni yksivuotiaskin voi ottaa kokonaisvaltaisesti osaa. Se on joulu, jolle voi rakentaa kaikki tulevat.


Meidän yksivuotiaamme ymmärtää jo ainakin sanat "jouluvalot", "joulukuusi" ja "joulukalenteri".  Jouluvaloja ihastellaan päivittäin niin meillä kotona kuin ulkona liikkuessammekin, ja innolla hän avaa joka päivä uuden kalenteriluukunkin.


Samalla kerron hänelle jouluevankeliumin tarinaa eteenpäin päivä kerrallaan.Eihän aliarvioida lastemme ymmärrystä, emmehän?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Emme! Vaikka itsekin siihen melkein sorruin...ajattelin esim ettei pieni ymmärrä mitään leipomisesta mutta väärässäpä olin, kun katselin miten hän innokkaasti ja omalla kielellään koko ajan höpöttäen paineli muotteja piparkakkutaikinaan. Ja kyllä, eihän joulu hänelle vielä tarkoita mitään mutta yhdessä puuhailu, juuri nuo valot, kuusi, jouluiset kuvat ovat asioita joihin kyllä saa jo tutustua pienikin! Hyvää joulua teille sinne kauas! Lumisesta ja kylmästä Turusta Hanna

Arya kirjoitti...

Kiitos, Hanna! Ihanaa kuulla, että teillä on päästy myös ihastelemaan joulua taas lapsen silmin. Kauniit jouluntoivotukset meiltä kaikilta sinne teille myös!