torstai 1. marraskuuta 2012

Tähtitaalat ne perikatoon vievät

Voihan Starbucks sentään. Mokoma kahvila on meiltä käytännössä melkein nurkan takana. Sinne on siis kätevä paeta, kun maailma potkii päähän, väsyttää, on erityistä syytä hemmotella itseään tai vain... no kun tekee mieli. Ja missä tahansa muualla kuljemmekaan, aina sellainen jostakin vastaan kävelee. Tai siis me kävelemme sisään... Kummasti paikan kahvista on alkanut tykkäämään, kun makunystyrät ovat unohtaneet, miltä turkulaisen Cafe Artin kahvit maistuvat. Starbucks julistettakoon täten amerikkalaiseksi paheeksemme. En siis ole tässä yksin, vaan herra M on SyyPää myöskin.

Pumpkin Spice Latte -mainos ovessa tähän aikaan vuodesta.

Kahvilan ilmanvaihtojärjestelmä on suunniteltu niin, että ihana vastapaahdetun kahvin tuoksu leijailee nenään aina kahvilan ohi kulkiessa, voi ei. (Tai sitten niillä on jotain ihme kahvihajustetta jossain ihmelaitteessa ulkona asiakkaita houkuttelemassa.)


Yleensä tilaan vain jonkin makulatten, kokona yleensä grande (eli keskikoko). Cinammon Dolce, Vanilla, Hazelnut. Tai Salted Caramel Mocca. Myös Chai Latte on hyvää todella kylmillä keleillä. Kesällä taas Frappucinot veivät kielen mennessään (Roasted Coconut Mocca, aah).  Nyt odottelen joulumakuja saapuvaksi... Leivonnaiset ovat hyviä myös, mutta niitä onneksi eksyy lautaselle harvemmin.


Täällä myydään myös vähän terveellisempiä herkkuja ja suolaista purtavaa. Lapsillekin myydään sosepusseja!


Että cheers vaan!

4 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Oliko se niin että starbucksin kahvit on "reilun kaupan kahvia" vai kuvittelenko vaan?

Arya kirjoitti...

Kyllä ne nettisivujen perusteella kovin pyrkivät eettiseen ja kestävän kehityksen periaatteita noudattavaan tuotteeseen, mutta eivät ne ainakaan käsittääkseni sen yleisen fair trade -sertifikaatin alaisia tuotteita tarjoa. Mutta täytyy myöntää, etten jaksanut niin tarkkaan heidän sivujaan tutkia :( Positiivista kuitenkin, että kaikkien tuotteiden (mm. kaakao!) osalta tällaiseen eettisyyteen on pyrkimys - tosin aina olen vähän skeptinen senkin suhteen, tekevätkö kuitenkaan kaikkea mitä voisivat, you know.

Essi kirjoitti...

Niin just, jotain tällaista muistelinkin. :) Toki sekin parempi että pyrkivät edes parempaan ja tiedostavat ongelmat juuri kaakaonkin suhteen. En ole muuten koskaan ikinä milloinkaan maistanut starbucksin kahvia, pitää varmaan piipahtaa seuraavan kerran kun tulee vastaan! Helsinkiinkin taisi olla tällainen jossain vaiheessa tulossa ja Lontoossa nyt varmaan ainakin on.. :)

Arya kirjoitti...

Juu, Helsingissä on ainakin jo Hki-Vantaan kentällä, tosin valikoima on ilmeisesti täkäläistä pienempi. Jaa milloinkas olet Lontooseen menossa? ;)