lauantai 14. heinäkuuta 2012

Ihmeellisiä havaintoja

Pääsin (tai jouduin) täyttämään vauvamme kehitystä kartoittavan kyselylomakkeen hänen 8. elinkuukautensa kunniaksi. Mitä teille tulee mieleen näistä kysymyksistä?


1. Poimiiko lapsenne Cheerios-muroja sormin suuhunsa?
2. Syökö hän itse suolakeksejä (crackers) tai keksejä (cookies)?

Tuohon Cheerios-murojen suosioon olen törmännyt aiemminkin. Piti ihan kaupassa katsoa, mitä ne ovat syöneet. Antaisitteko näitä alle vuoden ikäiselle lapselle? 





Targetissa vauvanruokahyllystä löytyi Baby Cookiesseja ja kaikenmaailman muita naposteltavia puffseja. Luomunakin. Mutta niissä kaikissa oli lisättyä sokeria. Ja suurimmassa osassa myös suolaa. Babyfoodia? 

Mitä ne Suomessa kuuluisat maissinaksut ovat syöneet, voisiko joku valaista?

* * *

Amerikkalaisten ruokakauppojen karkkihyllyt ovat sitä vastoin näyttäneet minusta todella aneemisilta. Suklaata sieltä löytyy jonkin verran ja jotain pientä muuta, mutta siinäpä se. Ei karkkipusseja juurikaan. Mutta...

Snacks (välipala)-osastot ovat todella suuria. Eikä sieltä löydy vain energiapatukoita ja keksejä. Olen tähän mennessä ohimennen nähnyt, kuinka paljon sieltä löytyy isoja laatikoita fruit snacksejä. Eilen minulla oli vähän enemmän aikaa harhailla kaupassa ja kävin tutkailemassa niitä vähän tarkemmin. Mitä löysin? Hei ne on niitä hedelmäkarkkeja!! Olihan niitä täälläkin. Mutta kas kun ne on hedelmää (öö?) ja niihin on lisätty ehkäpä jopa c-vitamiinia, niitä ei luetakaan karkeiksi vaan terveellisiksi välipaloiksi. Haa what a relevation!

Unohtui itse kuvata, joten kuva lainattu törkeästi ilman lupaa täältä.


Nää on niitä hedelmävälipaloja, nih.

3 kommenttia:

SK kirjoitti...

Vauvojen ihanat maissinaksut:

100g sisältää:

energiaa 390kcal
proteiinia 8g
josta gluteiinia 0g
hiilihydraattia 84g
rasvaa 2g
ei sisällä maidon ainesosia
lisäaineeton

suolaa 0g.

Odotan innolla että pääsette sieltä takaisin Suomeen :D kamala lisäaineiden ja sokerin ja mäsmäsmössön maa. Olihan se safka ihan hyvää mutta voi elämä jos siellä ikuisuuden asuis...niin varmaan lapsi kuin itsekin paisuisi pullaksi, ellei jaksaisi jokapäivä laskea syömiään kaloreita :D

mirppa kirjoitti...

hahaa, kyllähän ne on ihan hedelmän näkösiä, selvästi siis hedelmävälipaloja ;) Maissinaksuissa on ihan vaan maissia, ei muuta! Eli aika pahoja näin niihin hedelmävälipaloihin tottuneena itselle mut lapset tykkää!

Arya kirjoitti...

Kiitos tiedoista! Täytynee tilata niitä Suomesta vierailijoiden matkassa...