keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Apple Farm

Näin lokakuussa olisi kyllä pitänyt oikeastaan mennä Pumpkin Patchille eli kurpitsapellolle kurpitsoita noutamaan, mutta koska ystävämme sattuivat tietämään todella söpön omenatilan, teimme viime viikolla yhteisretken heidän kanssaan sinne. Ja lokakuu on täällä kyllä vielä kovin omenasesonkia myös. Jos joskus törmäätte kaupassa Honey Crisp -lajikkeeseen, maistakaapas ihmeessä!


Olipas kiva päästä maalle. Maissia piisaa tässä osavaltiossa.


Jostain kuului aasin, öhm, hirnuntakiljuntaörähtelyä? Sinne siis.


Se aasi oli kyllä paljon söpömpi kuin äänensä. Mutta kuvat eivät tehneet sille tällä kertaa oikeutta. Joten tässä pikku possuja. Ja yksi vähän isompi. Vuohia, kaneja, kanoja ja yksi kalkkunakin löytyi.


Paalilabyrintti. Monelta kurpitsafarmilta tämä löytyy maissipeltoon tehtynä.


Ystävykset vähän hylätyn oloisissa vattupuskissa. Pitäisi appiukon tulla opettamaan vaapukkaviljelyä.


Omenapuut olivat sitten kyllä ihan tip top ja top notch.


Tämä on ehkä Red Delicious :)

Sitten pakenimme kylmyyttä höyryävän omenamehun (apple cider) ja omenamehudonitsien äärelle. Niistä ei nyt tullut kuvia kun ne oli niin hyviä :(

Tilalla oli luonnollisesti vielä oma pikku putiikkinsa. Se oli todella kivasti laitettu. Kauniita yksityiskohtia siellä täällä.Honey Hill Orchard on siis kyllä ihan suosittelemisen arvoinen pikku paikka. Se on reilun tunnin ajomatkan päässä Chicagosta länteen, mutta tarjoaa paitsi herkullisia omenoita ja hunajaa, myös ilmaisen sisäänpääsyn toisin kuin monet lähellä kaupunkia sijaitsevat farmit. Ja tie sinne vie hurmaavien pikku kylien läpi, olisin voinut ostaa joka kolmannen talon matkan varrelta! Ja Hickleyssä oli ihan huikean hyvä pienenpieni barbeque-ravintola, jossa pysähdyimme lounaalla paluumatkalla. Sitten olikin loppu päivän kivi mahassa, mutta se onkin toinen juttu se ;)

3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Aww, so pretty! And Honey Crisp apples are so delicious!

Anna kirjoitti...

Honey Crispit ovat ehdottomasti herkuimpia täällä Washingtonissakin. En muista Suomessa koskaan nähneeni, ehkä niitä ei Euroopassa viljellä...

Kivoja kuvia muutenkin, syksy on niin ihanan värikästä aikaa!

Arya kirjoitti...

Nina, thank you! Honey crisps are probably the best apples ever :)

Anna, kiitos! Täällä tulee jotenkin nautittua syksystä ihan toisella tavalla, eikä pelkästään sään takia. Ihania traditioita ja juhlia.