perjantai 1. helmikuuta 2013

Miss Nurmilintu

Se alkaa puhua! Ihan parin viime viikon aikana on alkanut selvästi uusi kehitysvaihe, ja neiti on oppinut sanomaan mm. suloisan päättävästi "ei" kera päänpyörityksen. Joka päivä tapaillaan uusia meidän tarjoilemiamme sanoja, ja todistettavasti Nurmilintu ymmärtää jo bye byenkin. Hi hän oppi sanomaan jo ennen joulua. 

Tavallaan minua harmittaa se, että olemme täältä palaamassa vuoden kuluttua pois. Nurmilinnulle jää näin ollen kovin vähän aikaa omaksua englantia. Ja koska olen lisäksi kotona suurimman osan ajasta, on Nurmilinnulla usein päiviä, jolloin hän ei välttämättä kuule sitä lainkaan (varsinkin nyt talvella kun olemme yleensä yksin päivisin leikkipuistoissa...).

Toivon kuitenkin, että jotain pienen pientä kielellistä hyötyä Nurmilinnulle ajastamme täällä lopulta olisi. Sana sieltä, toinen täältä, ja ehkä himpun verran vanhempiaan parempi käsitys englannin äännejärjestelmästä... Rakastan vieraita kieliä ja kärsin koko ajan omasta epätäydellisyydestäni. Olisi niin ihanaa pystyä antamaan lapselleen lahjaksi toisen kielen, niin paljon helpompaa se on pikku lapsena omaksua kuin myöhemmin oppia.

Viime vuoden lopulla pääsimme englanninkielisessä sosiaalisessa elämässämme jo ihan hyvään alkuun, ja nyt olisi tarkoitus sitä taas pikku hiljaa rakentaan eteenpäin. Tosiasiahan on, että sekä minä että Nurmilintu kuolemme toistemme seuraan, jos sitä ja vain sitä on tarjolla joka päivä. Syksyllä aloittamamme muskari jatkuu vielä reilun kuukauden ainakin, ja Nurmilinnusta on paljastunut melkoinen jammailija :)


Muskarissa olemme tutustuneet paremmin myös erääseen toiseen äiti+tytär -yhdistelmään, ja olemmekin jo useampaan otteeseen tavanneet playdaten merkeissä. Samoin entinen naapurini lapsineen on tullut entistä läheisemmäksi. Tänään kävimme ensimmäistä kertaa lähikirjaston satutunnilla, ja sielläkin oli Nurmilinnusta mukavaa. Ehkäpä hän oppii vielä muutaman sanan tai ajatuksen, muistijäljen tästä kielestä ja kulttuurista, ennen kuin palaamme hänen toiseen kotimaahansa, siihen, jota hän ei ole koskaan nähnyt.

Ei kommentteja: