Herra M vanheni taas, mokoma. Päätin olla oikein kultainen ja tehdä hänen lempikakkuaan, hääkakkunammekin ollutta rommi-omena-suklaakakkua. Koristelu ei ole parhaita taitojani, ja kuorrutettakin tuli vähän liian vähän, mutta hyvää tämä oli. Kukat sain minä :)
Yleensä olen tätä kakkua tehdessäni käyttänyt kuorrutuksena suklaaganachea, mutta nyt täällä herkkujen luvatussa maassa ollessamme päätin kokeilla, miltä periamerikkalainen chocolate buttercream -kuorrutus kakun kanssa maistuisi. Ja maistuihan se. Makiaa mutta todella hyvää myös, ja tervetullut lisä kakunkuorrutteisiin, jotka ainakin blogien perusteella tuntuvat jämähtäneen Suomessa kermavaahtoon, marsipaaniin, sokerimassaan ja perinteisiin kinuski- ja suklaakuorrutteisiin. Suosittelen siis kokeilemaan, mutta älkää tämän kanssa tehkö täytteestä hirmu makeaa! Niin ja antakaa kakun maustua hyvin jääkaapissa ennen tarjoilua, mielellään yön yli.
Kakkupohja:
Jokin suklainen kakkupohja, tähän on minulla Suomessa alkuperäinen reseptikin jossakin, mutta nyt käytin Kinuskikissan mehevää suklaakakkupohjaa.
Kostutus:
Yhteensä 1 1/4 dl omenamehun ja rommin sekoitusta. Itse käytin Bacardia, ja sitä taisi olla n. 1/2 dl.
Täyte:
Omenasosetta (ei hilloa, tulee liian makeaa helposti). Lisäsin myös kermavaahtoa, mutta se ei jotenkin tuntunut toimivan, pelkkä omppu olisi ehkä sittenkin ollut parempi.
Kuorrutus: Chocolate Buttercream Frosting (tein tästä puolikkaan annoksen, ja se melkein riitti...)
1 kuppi (225g) pehmeää voita (ei sulanutta!)
3 1/2 kuppia tomusokeria
1/2 kuppia kaakaojauhetta
2 tl vaniljaesanssia tai 1 tl manteliesanssia
4 rkl maitoa tai kermaa
Vaahdota voi ja lisää vaahtoon hiljaisella teholla vatkaten sokeri ja kaakaojauhe, sitten valitsemasi makuesanssi (voit myös käyttää vaniljasokeria tai jättää kokonaan käyttämättä) ja maito/kerma. Kuorrutusta voi säilyttää myös jääkaapissa kannellisessa astiassa.
2 kommenttia:
Onnittelut myös täältä M:lle! Kakku on aaaaaaika herkullisen näköinen!
t. s
Kerrotaan, kiitos!
Lähetä kommentti