sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lännenmatka: Muir Woods

Hui kamala, onneksi emme jääneet yöksi Yosemiteen. HS:n sivuilta luin tänään uutisen, jonka mukaan tämän kesän aikana Yosemitessa vierailleet ja ilmeisesti erityisesti telttaleireissä yöpyneet ovat saattaneet altistua peurahiirien levittämälle myyräkuumeen kaltaiselle taudille, johon sairastuneista yksi kolmasosa kuolee. Toivottavasti uusia sairaustapauksia ei enää ilmene ja sairastuneetkin tervehtyvät hyvin!

Me tosiaan ajelimme yötä myöten takaisin Mill Valleyhin ja kunnon yöunien jälkeen vietimme rauhallisemman päivän lähitienoilla. Tarkemmin sanottuna matkasimme läheiseen Muir Woodsin puistoon, jossa on paljon rannikkopunapuita (coastal redwood). Ne eivät kasva yhtä paksuiksi kuin Yosemitessa näkemämme jättiläissequoiat, mutta pituutta ne sitten humauttavat sitäkin enemmän.


(Minä niin rakastan puita. Sen huomasin lännenreissullamme. Ja voi että oli ikävä palata takaisin littana lättänä Illinoisiin...)


Paikka oli ihan tupaten täynnä ihmisiä, joten poikkesimme pian lankkupolulta ylös rinteille suuntaavalle polulle, josta käsin saimme ihailla punapuumetsikköä eri korkeuksilta. Ja hyvin harva turisti tuntui eksyvän tälle reitille - saimme välillä nauttia luonnosta ihan vain omalla porukalla. Nurmilintu kulki turvallisesti isänsä sylissä kantorepussa. 
Ihan koko matkaa emme jaksaneet mekään helteessä taittaa, vaan puuston hälvettyä antaen tilaa upeille maisemille yli rannikon kukkuloiden pysähdyimme männyn varjoon pitämään pientä evästaukoa. Sitten taas alas samaa reittiä ja kohti oman kodin näköalapatiota grilleineen...

Pinsettiote on jo hallussa!

2 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Taisin lukea peräkkäisinä päivinä ensin uutisen hämmentävän vaarallisesta viruksesta (mikä kohu SARSistakin aikanaan oli, ja sen tappavuus oli vain n. 10%) ja sitten teidän matkasta samaan paikkaan. Upeat metsät ja maisemat, ja tosiaankin hyvä, ettette leiriytyneet siellä! BBC:n uutisen mukaan nimenomaan leirintäalueen pysyvästi pystyssä olevien telttojen tiivisteissä oli majaillut näitä hiiriä.

Arya kirjoitti...

Kyllä tosiaankin on ihan huh huh, millaisia tauteja sitä voikaan ihan yllättäen vastaan kävellä. Täällä ollessani olen kuullut myös ohimennen paljon Länsi-Niilin viruksesta. Toivottavasti en törmää siihenkään...