tiistai 6. heinäkuuta 2010

saaristossa Thaimaassa eli miniloma turkulaisittain

Minulla oli työviikkojen välissä yksi ainokainen vapaapäivä, maanantai. Jostain sain päähäni, että nyt lähdetään käymään saaristossa. Jostain olin myös lukenut, että Iniön saarella on kesäisin vallan mainio Thai-ravintola. Sinne siis.

Jokaiselle, joka kaipaa veneretkiä saaristossa, voin suositella saaristojen yhteysaluslauttareittejä, sillä ne ovat yleensä ilmaisia (poikkeus on kai Houtskär-Iniö -väli) ja osa matkoista on ihan hyvän pituisia, kuten esim. Kustavi-Iniö 25 minuutin merimatkallaan on. Kannella ehtii nauttia vaikka pullakahvit.

Iniö oli jo paikoin meille tuttu, sillä kolmisen vuotta sitten telttailimme Rengastien läpi yöpyen mm. Iniössä erään mummon pihalla, kun saaren ainoaa leirintäaluetta uhkasi heti aamutuimaan jalkapallo-ottelu. Suosittelenkin kaikille B&B-tyyppistä majoitusta :)

Ennen lounasta etsimme kivat kalliot, joilla lueskelimme ja nautimme auringon lämmöstä.Paluumatkalla autolle näin elämäni ensimmäisen kyyn luonnossa. Kylläpä se sihisi miehen sitä kepillä heinikosta houkutellessa...Saaristoidylliä:
Ajoimme ohi mummovaaran.


Tosin ainut rollaattorilla liikkunut reitin varrella oli paappa...

Ja sitten Thaimaahan!
Kokilla oli todella kova kiire ja nuori tarjoilijatyttönen oli läkähdyksissä, mutta ruoka oli todella hyvää.

Nautaa vihreässä curryssa:


Thaimaa-klassikko mietojen makujen ystävälle eli kanaa ja cashew-pähkinöitä vei kielen mennessään. Tänne on tultava uudelleen.Illalla ajoimme vielä ystäviemme iki-ihanaan vaaleanpunaiseen kotiin meren rannalle Paraisille saunomaan, uimaan ja grillaamaan. Ihana päätös illalle. Ja minäkin sain talviturkkini heitettyä Itämereen, vaikka kyllä se mokoma vielä aika kylmää oli!

Ei kommentteja: