tiistai 26. toukokuuta 2015

Länsirannikolla (Ardnamurchan Peninsula)

Aamulla kömmin ihanan lämpimään keittiöön notkuvan aamiaispöydän äärelle. Ystävämme oli ennättänyt jo paistaa ison kasan amerikkalaisia pannukakkuja (vinkkinä muuten, että kuivat aineet oli sekoitettu ja säilötty matkaa varten jo kotosalla). Mahat kylläisinä oli kiva lähteä taas seikkailemaan. Tämän päivän ohjelmassa oli löytää palanen ikivanhaa tammimetsää ja vierailla Yhdistyneen Kuningaskunnan pääsaaren läntisimmällä rannalla. Matkaan siis.


Se tammimetsikkökin löytyi. Täällä on kesällä varmaan uskomattoman kaunista. Uskokaa tai älkää, mutta tällaiset metsät ovat ennen muinoin peittäneet Brittein saaria ja isoa osaa Länsi-Euroopasta aina Portugaliin saakka. Huomaa lempivarusteeni tältä talvelta - korvalaput ne rokkaa toukokuussakin!


Mitäs täältä löytyy...?


No me tiätty.


Sanoinko jo että täällä on varmaan huisin kaunista, kun puissa on lehdet?


Matka jatkui kohti länsirantaa. Matkalla näimme vanhan tulivuorenkin - se on tuossa oikealla osittain :)


Ja se tie. No se oli koko ajan tällaista yksikaistaista. Ja tämä on erittäin tilava pätkä, voin taata sen. Olimme ilmeisesti sen verran kaukana erämaassa, että teitä ei ole kannattanut tämän leveämmiksi tasoitella.


Herra M sai tästä herrasta (rouvasta? liikaa karvaa mokomalla) aikas hyvän kuvan, vai mitä? Joku ne oli sinne tuuliselle länsirannikolle kuskannut ruohoa syömään. Hip heijaa kun sellainen karjankuljetusauto tulisi noilla teillä vastaan...


Kas tässä se sitten on. Pala läntisintä rannikkoa pääsaarella. Voin kertoa, että tuuli oli AIKA kova.


Ilmeisesti sumukin voi olla välillä aika kova tämän torven koosta päätellen :)


Tuolla edessäni (toisessa kuvassa takanani) näkyy Hebridien saaristoa, kenties jopa jokin huippu Isle of Skye -saarelta.


Oi ne korvaläpät, oi korvaläpät. Oodin ma teille laulaisin...


Vai pitäisikö lähteä sukeltamaan, kun noin turkoosia vettä löytyy? (Pun NOT intended - kuvassa pitäisi näkyä oikeasti turkooseja vesialueita, sillä paikoin pohjan hiekka on vitivalkoista korallihiekkaa. Mutta en jaksanut houkutella värejä paremmin esiin, anteeksi.)"Koti"talollemme palasimme aikas väsyneinä, mutta seikkailuista virkistyneinä. Sunnuntaina sataisi. Se olisi rento kotoilupäivä sitten. Stay tuned!

Ei kommentteja: