torstai 29. elokuuta 2013

Liikennekulttuuri vol 2

Oikeastaan minun piti odottaa, kunnes olisin saanut napattua kunnon kuvan moottoritiellä vauhdin ollessa noin 120 km/h (eli aika kova ylinopeus Illinois'sa), mutta en sitten malttanut, en varsinkaan suru-uutisen Suomesta kantauduttua korviini. Voihan moottoripyörät ja vauhdinhurma.

Illinois'n osavaltiossa kypärän käyttö ei ole pakollista motoristeille. Ja näin näppituntumalla (ööh, en ole kyllä käynyt päitä hipelöimässä) veikkaisin, että yli puolet moottoripyöräilijöistä noudattavat tätä vapautta. Harrikkaäijien ja -naisten (mikä on äijäsynonyymi naisille?!?) keskuudessa kypäränkäyttöprosentti on takuulla alle 20. Ja jos se kypärä joskus näkyykin päässä, on ajoasu silti yleensä t-paita ja farkut / shortsit -luokkaa. Että ei sillä kypärällä sitten varmaan ole mitään väliä kun koko iho on kuitenkin jäänyt jonnekin viidenkymmenen metrin päähän onnettomuuden sattuessa.

Pitäkäähän huolta itsestänne, moottoripyöräilijät. 

Äijien äijän muistoa kunnioittaen,

Arya

3 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Osanottoni. :( Joskus mitkään varotoimet ei auta, mutta että lähtee tien päälle ilman kypärää edes, samaa ihmettelee säännöllisin väliajoin minäkin.

Jenni kirjoitti...

:/ Georgiassa kypärä on pakollinen, mutta sen ei tarvitse olla kovinkaan heppoinen. Pelotti naapurin puolesta, joka ajeli ympäriinsä harrikallaan shortseissa ja T-paidassa, ja pään peittona on jotain, mikä näyttää pyöräilykypärältä.

Arya kirjoitti...

Kiitos. Olisi kyllä mielenkiintoista verrata paikallisia ja suomalaisia onnettomuustilastoja liikennetiheyteen suhteutettuna :(