sunnuntai 4. elokuuta 2013

Chicago uudesta perspektiivistä


Kuluneen viikon olemme lomailleet kotosalla perheenä. Herra M:n peräti viikon mittainen kesäloma on sujunut sutjakkaasti. Torstaina toteutimme yhden uuden asian Bucket Listiltani eli melomisen keskellä Chicagon downtownia. Nurmilintu häipyi kahden wannabe-mummon kanssa eläintarhaan, ja minä suuntasin herra M:n kanssa keskustaan joen rantaan. Olin jo keväällä hankkinut Grouponilta Urban Kayaksin historiallisen Chicagon melontaretken puoleen hintaan, ja viime tipassa ennätimme kuponkimme käyttämään. Oli tosi kiva reissu! Sai urheilla, nähdä mahtavaa kaupunkia ihan uudesta perspektiivistä, viettää kaksin aikaa ja sääkin suosi. Alla pieni läpileikkaus retkestä. Pahoittelen jo etukäteen asiavirheitä ja vähäistä informaatiomäärää - nimet ja vuodet eivät painu kovin helpolla nykyään mieleen ja nyt ei riitä istumalihakset googlaukseen :)

Tässä ollaan valmiina matkaan lähellä järveä. Taustalla kerran tunnissa suihkuava lähde, josta lisää sitten myöhemmin...


Pikainen ohjeistus maalla ja sitten menoksi.


Opas Josh oli mukava ja sujuvasanainen nuorimies, joka luotsasi joukkoamme hyväntuulisesti keltaisesta kajakistaan koko puolitoistatuntisen reissumme ajan.


Keskellä Trump Tower, jonka piti aikanaan valmistua maailman korkeimmaksi rakennukseksi, mutta 9/11 muutti suunnitelmia. (Tämä on siis ainakin yksi virallinen selitys.) Korkea se on silti.


Välillä pysähdyimme joen laitaan ja kuuntelimme Joshin juttuja Chicagon historian varrelta.


Trumphan se siinä taas.


Kuin peili. Kyllä modernikin arkkitehtuuri on välillä kaunista.


Merchandise Mart. Niin iso rakennus, että sillä oli ihan viime aikoihin asti oma postinumeronsakin.

 

Uutta ja vanhaa. Vasemmalla puolella oleva talo vaikutti olevan täynnä yksityisasuntoja. Mitäköhän maksaisi? Pystyssä oleva silta on ollut hylättynä ties kuinka kauan. Chicagossa on muuten maailman eniten nostettavia siltoja.


Ja nämä pyörylät olivat valmistuessaan aikansa korkeimmat asuintalot. Alimmat kerrokset ovat pysäköintitilaa, ja sisältä löytyi ennen muinoin mm. luistinrata ja elokuvateatteri, sillä arkkitehdin visio oli jotakuinkin "kaupunki talossa".


Paluumatkalla oli taas pakko kuvata hienoimmat tornit... Äärimmäisenä oikealla The Wrigley Building, joka on tosi kuuluisa, mutta valitettavasti minulle ei oikein vieläkään auennut, miksi!


Ja sitten kajakit kohti kotilaituria. Uskomatonta katsella näitä pytinkejä tietäen, että maaperä niiden alla on pelkkää liejua ja mutaa. Tai siis oli yli sata vuotta sitten. Kadut olivat usein paksun mudan peitossa ja siellä sitten vedettiin hevosvoimilla toivoen, että konit osaavat uida. Nythän kaupunki on kohotettu joen tasoa ylemmäs.Loppu häämöttää. Sitä ennen piti vain tehdä yksi juttu. Tai siis ei olisi tarvinnut, mutta me päätimme vitkastella ja kuvata tämän suihkulähdehommelin vielä joelta käsin...
Ja sitten rantaan :D2 kommenttia:

Pilvi kirjoitti...

Vau!! Mitäpä tähän muuta voisi sanoa. :)

Arya kirjoitti...

Kiitos! Suosittelen lämpimästi :)