torstai 23. elokuuta 2012

Täällä taas!

Heippa, olen takaisin linjoilla! Kesäloma vei mennessään, ja nyt olisikin paaaljon kerrottavaa ja näytettävää teille. Lähipäivinä tiedossa siis lomakokemuksia Ameriikan länsirannikon tienoilta, kunhan tämä arki tässä alkaa taas luistaa niin, että minullakin pysyy silmät iltaisin auki Nurmilinnun mentyä nukkumaan.

Nyt onkin sitten taas yksi elämäni vuosi tullut päätökseensä, ja uusi on alkamassa. Tasan vuosi sitten saavuimme kaksin (no, oli se yksi salamatkustaja kyllä kyydissä ja pelkäsin koko ajan maahantulotarkastuksessa, että koska ne käännyttää mut takaisin kun ilmiselvästi yritän keplotella itseni amerikkalaiseksi vauvan avulla) Chicagoon, minä erittäin väsyneenä mutta myöskin uteliaana uudesta elämänvaiheesta. Herra M:llä oli taasen pupu pöksyissä opintojen takia (joo ei se sitä kyllä myönnä) ja sen niskaan kaatui kaikki kotiimme liittyvät järjestelyt ja siivoukset kun vaimo oli vähän, no, paksuna.

Vuodessa tapahtuu paljon, vaikka se onkin näin keski-ikäistyvällä (!?) ihmisellä vain yksi hujaus elämässä. Me saimme kodin kuntoon, Nurmilintu saapui taloon ja herra M:kin selvisi ensimmäisen vuoden opinnoistaan niin loistokkaasti, että tälle vuodelle koulutielle näyttää astelevan vähän levollisempi mies. Oli myös ihanan erilaista kävellä kampukselle seminaarin eteen vuoden aloituspiknikille tänä vuonna. Tuttuja ihmisiä siellä täällä, helppoa small talkia ja sellainen olo että hei mehän kuulutuaan tähän porukkaan. Minä en tosin ole vieläkään varsinaisia ystäviä löytänyt, mutta ehkäpä jaksan olla ensi talvena sosiaalisempi Nurmilinnunkin kasvaessa (ja voe pojjaat kuinka sosiaalinen tyttö se on, en tiedä mistä se ne geenit vetäisi).

Ensi viikolla alkaa siis arki. Muutamia tavoitteita olen sille miettinyt, ja ehkä parasta listata ne tähänkin niin en voi liikaa niistä laistaa...

1. Ruokasuunnittelu. Pakko saada kodin ruokahuolto rullaamaan niin, että syödään edullisesti, terveellisesti ja ennen kaikkea suunnitellusti eikä niin että nälän yllättäessä kaapista löytyy vain purkkitolkulla Nurmilinnulle keittelemiäni sooseja.

2. Säännölliset vaunulenkit. Olin tässä tosi hyvä viime talvena, kunnes ilmojen lämmettyä Nurmilintu ei enää halunnut nukkua vaunuissa ja oppi uinahtamaan päiväunille sisällä. Mitä teki äiti? Alkoi röhnöttää sohvalla.

3. Ystävien etsintä, edes jollakin tasolla. Näin alkajaisiksi ilmoitin Nurmilinnun jonkinlaiseen muskariryhmään nyt syyskaudeksi. Toivottavasti ainakin meillä on hauskaa.

4. Muutakin harrastetoimintaa kotiäidille kuin blogien lukeminen (oikeasti siinä voi ykskaks mennä koko ilta, pöh). Ainkin muutamia neuleprojekteja onkin jo suunnitteilla, ja viulukin pitäisi viimeistään jouluksi kaivaa ulos naftaliinista. Kenellä olisi hyviä kirjavinkkejä? Tahtoo myös ratsastamaaaaan!!

5. Kertokaa te, mitä vielä kannattaisi tehdä tai jättää tekemättömäksi - minun tai sinun!


6 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Jeeee ihanaa Arja, oon käynyt aina välillä tarkistamassa että onko mun bloggerissa vikaa kun se ei ilmota sun uusista postauksista. Kiva kuulla vähän teidän kuulumisia pitkästä aikaa. :)
Mikä teidän aikataulu kotiin palaamisen suhteen on? Muistaakseni puhuitte jotain 2,5 vuodesta eteenpäin riippuen siitä miten opinnot sujuu..?

Kuulostaa hauskalta tuo muskarijuttu, kerro siitä tarkemmin kun ootte käyneet siellä! Mahtaako erota kovastikin suomalaisesta.. :)

Pilvi kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! :) Mä olen vielä Suomen kamaralla, mutta ajatukset on vähitellen kääntymässä syksyn haasteisiin. Omalla listallani on se ikuinen enemmän liikuntaa myös, mutta kahden röhnöttelyvuoden jälkeen olen melkein tyytyväinen, ettei varsinaisesti uusille harrastuksille ole tilaa. Käsitöitä aion tehdä ja toivottavasti niin paljon, että riittää jotain myyntiin asti, käsityöryhmäni osallistuu joulumyyjäisiin Oak Parkin Pleasant Homessa. :)

Varsinaisia ehdotuksia kohtaan 5. mulla ei ole, mutta kohdasta 1 toivon sinun bloggaavan syksyn myötä! Samaa olen vähintään kerran vuodessa yrittänyt meidän huushollissa. Olen käyttänyt allrecipes.com -sivustoa, ja sieltä kyllä löytyy paljon reseptejä, joita ei tarvitse soveltaa kuten monia suomalaisia, mutta liian suuri osa on ainakin päältäpäin tosi epäterveellisiä.

Kohtaan 3 voin suositella meetup.com -sivustoa. Se on (seurakunnan lisäksi) ainut paikka mistä olen löytänyt omia amerikkalais-amerikkalaisia kavereita, kaikki muut ovat joko miehen sukua tai tuttuja tai enemmän tai vähemmän siirtolaisia. Sieltä yllämainittu käsityöryhmäkin löytyi.

P.S. ja jos suomalaisseura kiinnostaa, kai tiedät Barfliesin? FB:sta löytyy Chicago Barfliesin nimellä.

Arya kirjoitti...

Kiva kuulla Essi sinusta myös! Laittelen sulle tässä jossain vaiheessa ihan viestiä :)

Kiitos Pilvi, sinulta tulee aina niin hyviä vinkkejä! Tosi kiva, että löysit tuollaisen käsityöryhmän itsellesi. Pitäisiköhän yrittää joulun alla tulla kurkkimaan, mitä olet saanut aikaiseksi? :)

Ja yritän laittaa postausta noista viikkoruuista myös. Tosiaankin täällä kannattaa varmaan enemmän käyttää jenkkireseptejä, selviää vähemmällä vaivalla. Niin ja olen kuullut Barfliesista. Tosin nimi ja suomiseura herättää yhdistettynä vähän aatoksia kansallemme tyypillisistä kovinkovin kosteista illanvietoista...? Eli en ole vielä uskaltautunut kurkkaamaan.

Pilvi kirjoitti...

Tervetuloa joulukuussa katsomaan, kuin on käynyt! Puitteet yksin ovat näkemisen arvoiset: http://www.pleasanthome.org

Tällä kertaa nimi johtaa vähän harhaan, baarikärpäs-nimestä huolimatta porukassa viihtyy vähän tai ei ollenkaan juovanakin, minä ainakin olen viihtynyt mainiosti. :) Pääosassa on ajanvietto ja keskustelu suomalaisseurassa, ruoka ja juoma siinä yleensä sivussa. Tulkaa ihmeessä mukaan!

Jenni kirjoitti...

Minäkin suosittelen Meetupia, olen sieltä löytänyt pari ihan lupaavaa ryhmää ja pari kertaa käynyt tapaamisissa. Yhdestä kerrasta jäi jopa harmittamaan, etten tajunnut pyytää yhden paikalla olleen tytön puhelinnumeroa, kun vaikutti niin kivalta... joten ryhdistäydyin ja toissapäivänä lentokoneessa sitten pyysin vieressä istuneen naisen numeroa, kun juttu oli edennyt howdoyoudo:sta pidemmälle. :)

Jos ristipistot ovat yhtään sun juttu, niin käsityökaupoista löytyy tosi hyvin hienoja valikoimia. Toinen käsityöprojekti, mitä itse ajattelin syksylle, olisi tilkkutäkki, kun ne ovat täällä niin suosittuja.

Arya kirjoitti...

Kiva kuulla tuo Barfliesista, Pilvi.

Kävinkin juuri eilen vähän Meetuppia vilkaisemassa, vaikuttaa että tarjontaa on todellakin kovasti. Täytyy johonkin kyllä liittyä. Ja Jenni, täytyy myöntää, etten edes tiedä, kuinka ristipisto tehdään :( Jostain kumman syystä en muista ikinä sitä opetelleeni, vaikka mulla oli käsityö valinnaisenakin. Bloggaathan hei sitten tilkkutäkkiprojektistasi, olen huomannut saman, että ne on täällä tosi suosittuja ja esim. JoAnn's (tiedäthän käsityö/askartelutilpehöörikaupan) tuntuu myyvän pakkatolkulla vain tilkkutöihin tarkoitettuja kankaita.