torstai 12. syyskuuta 2013

Tuhat ja yksi vaatetta

Kaunis Karla bloggasi tässä taannoin vaatekaappinsa sisällöstä ja antoi haasteen vapaasti napattavaksi eteenpäin. En ole ikinä laskenut vaatekaappini sisältöä, mutta ajatus asuinventaariosta alkoi nopeasti kiehtoa. Millaisella vaatemäärällä olen tullut nämä kaksi vuotta toimeen, ja millainen keko sitä päällepantavaa olisi vielä Suomeen asti raahattava?

(Kuvituksena meidän perheen paras pukeutuja)Tuumasta toimeen siis. Tällaiselta näyttää, miinus asusteet ja ulkoiluvaatteet:
 
- TOPIT 9 kpl
- T-PAIDAT 6 kpl
- MUUT PAIDAT yht. 20 kpl
- PONCHO 1 kpl
- MEKOT 8 kpl
- HAMEET 6 kpl
- FARKUT 3 kpl
- LEGGINGSIT 2 kpl
- MUUT HOUSUT 1 kpl
- SHORTSIT 3 kpl
- NEULE/VILLATAKIT 3 kpl

Yhteensä 62 eri vaatekappaletta.

Paitojen määrä yllätti! Toisaalta luku pitää sisällään niin lyhyt- kuin pitkähihaisiakin ja mm. sen yhden ja ainoan puuvillaisen neulepaitanikin. Lisäksi listalla on vaatteita, jotka ovat jo tulleet käyttöikänsä päähän ja päätyvät roskiin (reikäiset ja tahraiset - murr meidän pesukoneelle) tai kierrätykseen tämän syksyn aikana. Onpa joukossa jokunen sellainenkin vaate, jota ei ole tullut pidettyä täällä lainkaan ihan siitä syystä, että pelkään pesukoneen rikkovan ne ja olen liian laiska käsipyykkäämään periaatteessa konepestäviä vaatteita. Vähemmälläkin siis tulisin loistavasti toimeen!


Suurin osa näistä vaatteista minulla oli muuten mukanani jo tänne tullessamme. Lähinnä paitoja olen hankkinut lisää, ja vain yhdet farkut. Nekin Zarasta, vaikka olemme farkkujen luvatussa maassa, hah. Kesäkuussa sain antaa vanhoja äitiysvaatteita eteenpäin vieraisille tulleelle odottavalle ystävälleni, joten kyllä niitä vaatteita on vähän vielä enemmän ollut... Sitten on vielä ulkoiluvaatteet, mutta niitä ei ole hurjasti kun ei tuota urheilu-ulkoiluintoa oikein löydy :)


Olen siis pärjännyt nykyisellä vaatevarastollani täällä ihan hyvin, kun päivät pyörin enimmäkseen lapsen kanssa kotosalla ja puistossa. Pesukonekaan ei meillä laula vaippapyykin lisäksi kuin kerran pari viikossa (onko meillä supersiisti tyttö vai miksi kaikki lapsiperheet pesevät aina vähintään koneellisen per päivä?) Ongelmakohta vaatekaapissani on selkeästi vaatteiden yhdisteltävyys. Pidän väreistä, jotka sointuvat hankalasti yhteen (think about pink and orange), ja vaikka uutta ostaessani yritän aina miettiä, minkä jo omistamani vaatekappaleen kanssa niitä voisi käyttää, en ole tässä asiassa onnistunut kovinkaan kummoisesti. 


On ihanaa löytää uusia kivoja vaatteita, mutta niiden etsiminen on välillä tosi rasittavaa. Varsinkin, kun budjetti on rajallinen - makuni kun aina jostain kumman syystä suosii niitä kalliimpia kolttuja. Lisäksi olen aika kaukana standardimittaisista vaatteista puhumattakaan raskauden tekemistä muutoksista... Ja olen aika nirso värien ja kuosien suhteen myös. Siksipä sekä pidän että en pidä shoppailusta. Uusien vaatteiden saamisella on toki myös mieltä piristävä vaikutus, mutta yleensä en "lohtushoppaile". Siihen tehtävään suklaa on paljon nopeampi ja halvempi apu :)

On siinä äiteellä tyyliä kerrakseen! Not.

Miltäs teidän vaatekaappinne näyttävät? Olisi kiva lukea!

Ai niin, herra M:n kommentti: "Mitä, onko sulla niinkin paljon vaatteita?!?"


5 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Mulla on varmaan kaksi kertaa noin paljon vaatteita, koska tykkään shoppailusta ja olen viime aikoina ostanut joka kerta Jenkeissä käydessä ison läjän vaatteita, "kun ne kerran ovat niin halpoja". Virallisen työvaatetuskerraston ostaminen melkein tuplasi vaatevarastoni, ja ainakin nelinkertaisti mekkojeni määrän. Niin, ja kaiken lisäksi vaatekaappini on jakautunut sekä tänne että Atlantaan, ja kumpaankin tietenkin tarvitsee oman settinsä kaikkea, koska haluan, että kummassakin päässä vaatteiden suhteen on kuin tulisin kotiin.

Arya kirjoitti...

Jenni, kyllähän täältä ehdottomasti kannattaa vaatteita ostaa! Ja voi, minusta olisi ihanaa olla töissä, jonne saisi pukeutua tyylikkäästi. Onko sinulla jokin tietty merkki, jolta löysit hyvät työvaatteet? Ja tuo on kyllä tosi ymmärrettävää, että jos koti on kahdessa paikassa, ei niitten välillä viitsi kamalasti vaatteita rahdata. Toki minultakin löytyy Suomesta vaatteita, joita en lähtiessämme hennonut viedä kierrätykseen. Täytyy sitten ensi vuoden puolella tutkailla, paljonko niistä laatikoista paljastuu edelleen käyttökelpoista...

Pilvi kirjoitti...

Taidan olla tottunut amerikkalaisiin hintoihin liian nopeasti, kun hadin tuskin mikaan tuntuu enaa halvalta. ;) Katsotaan saisinko vastaavan inventaarion aikaiseksi, tarvettakin olisi inventoida...

Olen erittain huono shoppailija, mutta sokeakin kana jne. Me suunnattiin Wisconsinin puolelle Pleasant Prairien outleteille kun molemmilla alkoi olla tyovaatetilanne kriittinen (ja onhan siella vaikka mita muutakin). Oltiin erittain tyytyvaisia: 3-4 tunnissa saastettiin jotain 900 dollaria (mukamas - eihan niita lahtohintoja maksa kukaan). Etenkin entuudestaan mulle taysin tuntemattomalta Van Heusenilta tehtiin loytoja. Ja kun ihmisia alkoi olla riesaksi asti siina kahden aikaan lauantai-iltapaivalla, me paastiin jo lahtemaan kotiin pain.

Jenni kirjoitti...

Tulenpa vihdoin vastaamaan tänne, että TJ Maxxista melkein kaikki työvaatteeni on ostettu! Calvin Kleinin mekkoja löytyy useampi, ja Nine West on toinen, josta rekeistä löytyy usein ja halvalla. Ainoa miinus noissa on, että monet vaativat teoriassa kuivapesua, johon en sitten ole lähtenyt vaan pesen hienopesulla koneessa, ja kyllähän se kuluttaa niitä nopeammin kuin mitä kuivapesu kuluttaisi... mutta jos mekko on maksanut 20 euroa, tuntuu pöhköltä maksaa 20 euroa pelkästä pesusta.

Arya kirjoitti...

Pahoittelut myöhässä tulevista vastauksista :(

Pilvi, teillähän on ollut tosi tuottelias reissu! :D

Ja Jenni, tuo TJ Maxx on hyvällä tuurilla kyllä melkoinen aarreaitta. Nine West on jäänyt kokeilematta vielä minulta. Minäkin yleensä viis veisaan kuivapesumerkinnöistä. Varsinkin sen jälkeen, kun pesulasta sanottiin, että hiki tarvitsee vettä lähteäkseen pois. Mitäs järkeä sitä sitten on kuivapesettää käyttövaatteita, hmmm. Ja niinpä, kun Suomessa (ja ilmeisesti siellä Luxenburgissakin) nuo pesulahinnat ovat ihan taivaissa. Meillä kulman takana maksaisi miesten puvun pesetys jotain 7 dollaria... Itse olen muuten pessyt (Suomessa siis ja Mielen kunnon pesukoneella) jopa villakangastakkeja pesukoneella, sellaista Seppälä-laatua. Eikä käynyt kuinkaan...