torstai 25. helmikuuta 2010

Unelmia toteutuu

Elämäni viime vuosikymmenen kaikki keittiöt ovat näyttäneet jotakuinkin tältä:

Tai sitten tältä:

Mutta haa! Eipä enää tällä vuosikymmenellä. Vanhenemisesta on siis täten todistetusti jotakin todellista hyötyä. Tosin tämä keittiöprojektimme alkoi jo viime vuoden puolella, eikä se, (totuus on karua) vieläkään ole täysin valmis. Lisää päivityksiä aiheeseen liittyen on siis luvassa, kunhan remonttitaitoisempi puoliskoni toteaa vihdoin toipuneensa tähänastisesta nelistyksestä. Täydennystä odotellessa tässäpä muutama kuva saavutuksistamme, joista olen erittäin onnellinen!Olen erityisen ylpeä kauniista tapetista, jota käytimme myös välitiloissa lasin alla. Lasi on todella helppo pitää puhtaana, ja rahallisestikin ratkaisu on ihan varteenotettava kilpailija perinteisille laattaratkaisuille. En ole mikään kokenut sisustaja, ja ihan viime metreille asti jännittikin, vastaisiko todellisuus haparoivia mielikuviani missään määrin. Onneksi sain huokaista helpotuksesta ja ilosta! On muuten mielenkiintoista myös seurata oman maun muuttumista vuosien saatossa. Vielä viisi vuotta sitten en varmastikaan olisi toivonut keittiöstäni mustavalkoista. Ikinä ennen en ole myöskään sanottavasti pitänyt vaaleanpunaisesta, jota nyt kovasti haikailen keittiööni aksenttiväriksi - mistähän ihmeestä pidän 10 vuoden päästä!? Keittiötekstiilit ovat vain ah niin kamalan kliseisiä ja perinteisiä kaikkialla, etten ole ainakaan vielä mitään väriläiskää keittiööni kelpuuttanut. Vinkatkaa ihmeessä, jos jostain putiikista löytyisi jotain ei-niin-tätimäistä-vaaleanpunaista keittiöön tarkoitettua kankaanpalasta.

Mitä keittiöstäni sitten vielä muuten puuttuu? Kynnys, integroitu mikroaaltouuni... ja avohyllyt. Heti oven viereen olisi tarkoitus laittaa hyllykkö keittokirjoilleni, ja ikkunan viereen ehkä jopa molemmin puolin nurkkiin kapoiset hyllyt viinilaseille. Listat ovat ihme kyllä jo paikoillaan (lapsuudenkodistani niitä taitaa puuttua vielä 30 vuoden asumisen jälkeenkin).

Remontin yhteydessä räjäytimme myös eteisestämme kamalan avonaulakon pois ja korvasimme sen todella käytännöllisellä Ikean liukuovikaapistolla. Naulakon kanssa saman kohtalon koki keittiön ovi, joka oli aina vähän tiellä. Sen korvasin verhotangolla ja ainakin toistaiseksi samanlaisella verhosysteemillä kuin keittiössäkin on. Ihanaa kun saa tavarat piiloon ja kodissa on kaunista!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis koti!

Unknown kirjoitti...

Keittiönne näyttää tosi kivalta! =)

Arya kirjoitti...

Kiitos!