maanantai 1. helmikuuta 2016

Brittiläistä logiikkaa Insinöörille ja Sähkömiehelle

Minulla on ilo tuntea monta hienoa miestä. Eräs heistä on koulutukseltaan insinööri, toinen sähkömies. Tämä postaus on omistettu heille. Nöyrimmät pahoitteluni kuvien laadusta - napsin ne hetken mielijohteessa kun siivosin edellistä kotiamme muuttopäivänä. Myös termistössä saattaa olla  asiantuntijoille huomauttamisen varaa.

* * *

Jotta pääset suihkuun, on ensin laitettava korkealla ovenkarmin yläpuolella oleva tuulettimen pääkatkaisin päälle (ellet sitten halua kattomaalin satavan homepilven läpi päällesi jonakin kauniina aamuna).Sitten on muistettava napsauttaa ovenpielestä suihkun päävirtakytkin (-katkaisin?) päälle. Oikeanpuoleisista katkaisimista päälle tulevat kylpyhuoneen valot ja se tuuletin, jos olet muistanut laittaa sen oven yläpuolella olevasta kytkimestä päälle (no meillä se pääkytkin oli aina päällä). Huomaathan, että kaikki nämä katkaisimet ovat kylpyhuoneen ulkopuolella, sillä kylpyhuoneessa ei saa olla mitään sähkökatkaisimia...


Paitsi tietenkin se sähköllä toimiva suihku, jonka työmiehet voivat jättää tuosta noin vain tiivistämättä silikonilla niin, että ylhäältä valuva vesi pääsee suoraan valumaan säätöpaneelin taakse, minne tulee suoraan sähkö. (Laitteen sähkövastus siis lämmittää suihkun veden.)


Niin ja lisäksi kylpyhuoneesta löytyy kyllä tällainen hiustenkuivaajatekniikalla toimiva supertehokas lämpöpuhallin, jonka saa päälle vain narusta vetämällä. Herra M veti laitteen takaa meille sähköt jatkojohtoon, jotta voitiin ladata hammasharja ja partakone sekä käyttää hiustenkuivaajaa kylppärissä, sillä mitään pistorasioitahan kylpyhuoneisiin ei saa asentaa (paitsi sellaisia joissa lukee shavers only). Tässä kuvassa olemme jo purkaneet jatkojohdon, eikä kukaan ikinä aavista suomalaisen koti-sähkärin laittomia tekosia...
 

Joka ikisellä asunnon kiiteällä sähkölaitteella ja pistorasialla on oma erillinen virtakytkimensä. Varaavat patterit saa toimimaan joko yö- tai päiväsähköllä:


Pistorasia poikineen olohuoneessa:


Lämminvesivaraaja lämpenee yösähköllä, muta jos päivällä loppuu lämmin vesi (niin kuin usein  iltaisin tapahtui paljon tiskatessa, sillä varaajaa ei ole lämpöeristetty ilmeisesti mitenkään), tästä keittiön seinän kytkimestä voi napauttaa päiväsähköllä toimivan lämmitysvastuksen vedelle päälle.


Älä vain laita jääkaappipakastinta pois päältä!


Pesukoneen virtakytkin äärimmäisenä vasemmalla, hellan oikealla.


Asennettaisiinkos tällaiset teillekin?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen tottunut siihen että pistorasialla on katkaisin. Aattelin sitä kätevänä aina. Esim meillä oli vedenkeitin aina seinässä ja jos joku laittoi ostoksia liian lähelle niin saatto mennä vahingossa päälle ja sit poltti kädet jos koski siihen. Kun pistotasiasta aina napsautti pois päältä niin ei ollut sitä ongelmaa eikä tarvinnut kiskoa johtoa irti seinästä. Joku aattelis et ei kai siinä ole mitään ongelmaa irroittaa töpseliä mutta on siinä: kun kolmireikäiseen pistorasiaan tunkee kaksi piikkistä töpseliä niin tartte avuksi sakset tai jonku muovipiikin jolla tökkää siihen ylempään reikään et ne piikit menee sisään :). Ei joka rasiaan riitä adaptereita. T. Inx

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi,mitä tekniikkaa, ei taida olla insiöörejä ja sähkömiehiä tuolla maassa ollenkaan. Mihinkähän takapajulaan te oikein olette joutuneetkaan.
-ä-

Arya kirjoitti...

Inx, joissain yhteyksissä tuo pistorasian katkaisin on tosiaan ihan kätevä. Mutta ei silloin, jos joku vahingossa sammuttaa virran pakastimesta... Tai jos orjallisesti pitäisi kaikki aina päivän päätteeksi räpsiä kiinni. Tekeeköhän joku niin?

Anonyymi: eri maa, eri logiikka... ;) Katkaisimelliset pistorasiat on ihan jees ja varmasti lisää sähköturvallisuutta, mutta tuota kylppärilogiikkaa en ymmärrä en sitten millään.

Anonyymi kirjoitti...

Ei liity aiheeseen mutta olitte eilen kovasti ajatuksissa, kun löysimme uuden reitin Vaarniemen kallioille! Lapsi muisteli yhteistä eväsretkeä ja äiti kiittää että veitte meidät sinne.
Hanna

Arya kirjoitti...

Hanna, ihana kuulla että olette edelleen nauttineet Vaarniemestä! Voi että, tuli ikävä teitä. Miltäs se kesä näyttää, saisiko teidät vieraisille?

Mikko Nieminen kirjoitti...

[bri-ish]. Tulee väkisin eräänkin tuttavapariskunnan entinen asunto Suomen Turusta mieleen. Siellä oli saarivaltioiden suunnalta kotoisin oleva sähkömies tehnyt asennukset. Oi riemun määrää, kun remontin yhteydessä palanut sulake paljasti, mitkä kaikki sähköt olivatkaan samassa linjassa.

Maassa maan tavalla?