maanantai 11. marraskuuta 2013

Meatloaf

Joku taisi Instagramissa kommentoida taannoista jättisuklaacookieni kuvaa siihen tyyliin, että se olisi voinut esittää ihan jotain muutakin kuin cookieta. No, jatkoa seuraa näihin minun ah niin herkullisiin reseptikuviini. Ohittakaa pliis kuva (kunhan olette hihitelleet sille tarpeeksi) ja kokeilkaa reseptiä. On nimittäin tosi hyvää, ja kaikki, joille ollaan tätä ruokaa tarjottu, ovat sitä myöskin kehuneet. Ulkonäöstä huolimatta :) Siispä pitemmittä puheitta, aitoamerikkalainen lihamureke bataattimuussilla (meatloaf vähän rasvasta riisuttu versio Pioneer Womanin reseptistä):



Mureketaikina:

1 kuppi maitoa
6 vaaleaa leipäviipaletta (esim. paahtoleipää, meillä yleensä kokojyvävehnäistä)
2 paunaa jauhelihaa
1 tl suolaa ja rapiat päälle
1/4 tl maustesuolaa (ei sellaista yrttimaustettua vaan vähän sellaista ranskanperunamausteversiota täällä, tiedä sitten, tekeekö moisella määrällä lopputuloksen suhteen mitään, en ole testannut poisjättöä kun suolaa on tullut perittyä naapureilta)
mustapippuria myllystä
1/3 kuppia sileälehtistä persiljaa, mutta laitan reippaasti enemmän
1 kukkurainen kuppi raastettua parmesan-juustoa
4 isoa kananmunaa vatkattuna

Soossi:

1,5 kuppia ketsuppia
1/3 kuppia ruskeaa sokeria
1 tl sinappijauhetta
Tabascoa maun mukaan

Liota leipäviipaleet maidossa. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja muotoile mureke uunivuokaan. Tee soossi ja levitä siitä 1/3 murekkeen päälle. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Lisää sitten soossia ja paista vielä 15 min. Tarjoile bataattimuussin ja lopun soossin kera. Vihreät pavut sopivat väriä antamaan.

Bataattimuussi:

bataatteja
maitoa
voita
suolaa
vaahterasiirappia (tai ruskeaa sokeria)

Valmista kuten perunamuussi. Maku saa olla mukavan makea :)


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Syökö jälkikasvukin tosiaan tuota soosia? Meillä sinapin makua vierastetaan. -Jonski

Arya kirjoitti...

Yes, soossi on Nurmilinnun ehdoton herkku! Eikä se itse asiassa maistu sinapilta, vaan vähän potkuiselta makealta ketsupilta. Testaapas!

Anonyymi kirjoitti...

Siis kuinka ihmeessä saatte kuluun noin paljo ketsuppisoosia jos tosta määrästä vaan 1/3 menee murekkeen päälle? Kuulostaa hyviltä noi ohjeet mut te kyllä totutte niin makeisiin suolaisiin ruokiin et tulee kulttuurishokki suomeen tullessa ja voi olla ettei teidän pikkuinen tykkää pahasta suomalaisesta ruuasta. -Inx

Arya kirjoitti...

Inx, sitä soossia lisätään toiset 1/3 n. 15 min ennen kuin mureke otetaan pois uunista. Ja mureke on ihan huge, me syödään siitä varmaan neljä päivää kolmisin jos ei herra M:lle iske hirveä lihahimo ;) Ja tämä on kyllä varmaan poikkeus makeutensa puolesta :)