maanantai 4. marraskuuta 2013

Pumpkin season

Halloween tuli ja meni, mutta kurpitsakausi jatkuu vielä ainakin kiitospäivään asti. Kurpitsapiiras kun on yleinen kiitospäivän jälkiruoka.

 

Tein tässä taannoin parasta kurpitsapiirakkaa ikinä :) Jo Suomessa olen aikoinani niitä muutaman tehnyt, paahtaen kurpitsan uunissa ja sitten soseuttaen hedelmälihan. Täällä homma hoituu niin kätevästi, kun soseen voi ostaa säilykkeenä. Ja tämä resepti on ehdottomasti aiempaa kokeilemaani maukkaampi. Tai sitten se salaisuus on säilykepurkin metallijäämissä ;)

 

 

Pumpkin Pie

 

Pohja:

1,25 kuppia jauhoja

1/2 kuppia eli 113g kylmää voita

1/4 tl suolaa

1/4 kuppia kylmää vettä

 

Nypi jauhot, suola ja voi. Lisää sen verran vettä, että saat taikinasta pallon. Laita taikina jääkaappiin kelmun alle vähintään tunniksi. Kauli taikina ja painele se voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (23cm, 9 inches). Halutessasi voit esipaistaa pohjaa hieman, minä taisin jättää tekemättä.

Täyte:

1 purkki (n. 400g) kurpitsasosetta

1 purkki (14oz) makeutettua kondensoitua maitoa

2 kananmunaa

1 tl kanelia

1/2 tl muskottia

1/2 tl inkivääriä

1/4 tl neilikkaa

1/2 tl suolaa

 

Lämmitä uuni 220 C.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista 15 min ja alenna lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä 35-40 min tai kunnes piirakkaan työnnetty tikku tai veitsi pysyy puhtaana. Jäähdytä ja herkuttele kermavaahdon kera.

Q

 

Ei kommentteja: