keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

2300 mailia

On selitys hiljaiselolleni viime aikoina. Lähes kaksi viikkoa sitten torstaina pakkasimme illalla kuumeisesti kimpsuja ja kampsuja kasaan ja siinä sivussa tarjoilimme Nurmilinnulle iltapuurot ja hoidimme muutkin iltatoimet. Sitten olikin Nurmilinnun osoite turvakaukalo pinnasängyn sijaan, ja me starttasimme pimenneeseen iltaan.

Tässä reittimme. Ajoimme läpi yön Länsi-Virginian kautta Pohjois-Carolinaan, ja sieltä sitten viikkoa myöhemmin Tenneseen ja Kentuckyn läpi takaisin kotiin kahdella yöpymisellä.Reissu oli ihan mahtava, vaikka tavoistani poiketen en suunnitellutkaan sitä kuin ihan isoimpien linjojen osalta. Jatkossa siis luvassa juttua reissusta. Tarkempia postauksia odotellessa tässä muutama satunnainen huomio ensimmäiseltä yöajoltamme:

- Indianassa tiet olivat paikoitellen tooodella huonossa kunnossa.
- Ohiossa rekat alkoivat käyttäytymään oudosti. Ne sujahtelivat ohitse oikealta ja vasemmalta. Enkä edes ajanut alinopeutta.
- Yleisesti ottaen 55 mailin nopeusrajoiutsalueilla ajetaan noin 70 mph, ja 70 mph alueella ajetaan 70 mph. Satunnaisia ohitse viilettäviä suhareita lukuunottamatta.
- Autoilijoilla ei tunnu olevan minkäänlaista moottoritie-etikettiä. Tai sitten me emme vain ymmärtäneet sitä. Vasemmalla kaistallakin voinee körötellä hissukseen, ja ohitse painaa oikealta. Kolmi- tai useampikaistaisilla teillä ohitse saattoi siis sujahtaa autoja (ja niitä rekkoja) kummaltakin puolelta. En ole varmaan ikinä aiemmin nähnyt rekan vetävän sataakahtakymppiä (km/h).
- Länsi-Virginian Appalakit olivat todella kaunista seutua.
- Nurmilintu on oivallinen matkababy.

5 kommenttia:

SK kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta reissulta :) Odotan innolla tarkempia kuvauksia <3

Nora kirjoitti...

olenkin odotellut elossa olo todistusta :) hienoa, että kakki sujui hyvin. kuvia odotellaan!

Arya kirjoitti...

Kiva, että mieluusti lueskelette reissusta :) Päivittelen sitä mukaan kun saan ryövättyä kuvia Herra M:n koneelta...

Jenni kirjoitti...

Kappas, mekin kävimme juuri kaksi viikkoa sitten tuolla Tennessee+Kentucky-alueella. Teidän tarinoitanne odotellessa. :)

Georgiassa ainakin oikealta ohittaminen motarilla on täysin sallittua. Tuntuu, että ehkä siksi autot eivät osaa ajaa kaksikaistaisella tiellä oikealla kaistalla...

Arya kirjoitti...

Teidän tarinoita on kans ollut mukava lukea! Ei täällä Illinoissakaan ole Suomen kaltaista "pysyttele vain oikealla paitsi ohittaessa" -sääntöä. Jossakin tuolla matkan varrella, olisikohan ollut jo Kentuckyn puolella, en enää muista, oli kuitenkin tiellä tuollaisia kylttejä. Mutta tosiaan vain yhdellä pätkällä niitä näkyi. Niin ja sitten normisuomiteillä ajaessa ei kukaan uskaltanut mennä hidastelijoiden ohi, kun oli vain yksi kaista. No mie menin... :)