torstai 18. maaliskuuta 2010

Amerikkalainen aamiainen

Huh, aika tosiaan rientää. Vastahan minä tänne keittiöstäni kertoilin, ja nyt on kuitenkin jo yli viikko siitä mukamas vierähtänyt. Tätä vauhtia en taida kovinkaan montaa tapausta elämäni 31. vuodesta ehtiä täällä kertoilla.

Yksi syy merkintöjen viivästymiseen oli ehkäpä viikonloppuvieraat, joiden seurasta nautimme tässä taannoin. Vierailu antoi myös hyvän syyn kokkailla aamupalaksi vähän jotain extraa. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut isosta brunssista, joten lauantaiaamun herkut olivat hyvää harjoitusta. Pöydästämme löytyi banaanimuffinseja (myöskin sen verran amerikkalaisia, että parhaalta ne minun mielestäni maistuivat voilla sipaistuina...) ja mustikkapannukakkuja vaahterasiirapilla, joka tosin tällä kertaa oli suoraan New Yorkista meille saapunutta feikkisiirappia, mutta kerrassaan loistavaa herkkua pannukakkujen kanssa. Ja oikea tapahan on uittaa - siis lähes hukuttaa - pannukakkuset siirappiin, mmmm.


Ainoa ongelma haavebrunssini suhteen on vain se, etten ikinä jaksaisi syödä kaikkea sitä mitä mielikuvitukseni eteeni loihtii. Suolaisia ja makeita munffinseja, pannukakkuja siirapilla, kananmunia ja pekonia, croissanteja voilla ja marmeladilla, itsetehtyä smoothieta, rahkaa, rapeakuorisia sämpylöitä... uhuh. Onko minulla kohtalotovereita? Entä mitä teidän unelmabrunssiinne kuuluisi?

Tässäpä vielä pannukakkujen resepti, Pirkka-lehdestä lähes tarkalleen noudatettuna. Ja vinkkinä sanottakoon, että taikinan voi tehdä jo illalla jääkaappiin, niin sitten ei aamulla muuta kuin kahvi porisemaan ja pannukakkuja paistelemaan!

Mustikkapannukakut

3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 prk kermaviiliä (tai 2 dl maustamatonta jugurttia tai piimää)
1/2 dl öljyä
3 rkl sitruunamehua (+ 1 tl kuorta, mutta yleensä käytän vain mehua, muuten sitruuna puskee vähän liikaa päälle mielestäni)
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3/4 tl suolaa
2 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään, vatkaa toisaalla nesteet ja kananmunat sekaisin. Yhdistä seokset keskenään ja lisää lopuksi mieluusti jäiset mustikat. Sulaneilla taikinasta tulee vähän sinisempi vain... Paista öljyssä miedolla lämmöllä.

Huom! Käytä ihmeessä lettupannua, jos sellainen kotoa löytyy. Minä en valitettavasti ole saanut ylemmältä taholta vielää lupaa pannun ostoon. Mitähän tässä veikkaisin, monestiko taikina pitänee vielä vääntää, kunnes lupa heltiää?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika unelmabrunssilta kuulostaa myös mun makuun nuo listaamasi...ei lisättävää:)

Mustikkapannukakut näyttää tosi hyvältä - taidan tulla kyläilemään teillä joku aamu niiden toivossa ;)

t. s

Arya kirjoitti...

Tervetuloa!