sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Sweet potatoe biscuits eli bataattileipäset

Yhdysvaltojen eteläisten osavaltioiden asukkaat tuntuvat varovaisella näppituntumallani rakastavan bataattia, ja he ovat myös mitä luovimpia sen käytön suhteen ruuanlaitossa. Tammikuisella matkallani söin ainakin bataattia ihan vain ruuan lisukkeena, mutta myös bataattipannukakkuja ja bataattileipäsiä. Bataattipiirakkaakin olisi ollut tarjolla, mutta sen maistaminen jäi seuraavaan kertaan. Ja kuinkas siinä kävikään: minäkin hullaannuin bataattiin!

Näiden bataattileipästen ohje on otettu suoraan täältä, joskin lisäsin taikinaan vielä 1/4 tl kanelia. Hurmaava makuelämys, ainakin tämäniltaisten vieraideni mielestä. Yhdysvalloissa tällaisia leipäsiä (Am. eng. biscuit) syödään ruuan kyytipoikana voin kera siinä missä Suomessa vedellään kunnon leipää tai sämpylää. Tällä kertaa tein leipäsistä melko pieniä piparimuotilla. Ensi kerralla taidan käyttää vähän isompaa muottia ja jättää taikinan myös vähän paksummaksi ennen leipästen muotoilua, sillä vaikka taikinassa on todella paljon leivinjauhetta, ne eivät ainakaan minulla kuitenkaan kovin paljoa uunissa kohonneet.

Ei kommentteja: