tiistai 18. syyskuuta 2012

Kasvisruokaa

Kerroin vähän aikaa sitten kodin ruokahuolto-ongelmastani. Sain siitä pontta peräti reilun viikon ajaksi, ja meillä olikin ihan kivasti ruokaa pöydässä (mm. loppumaton kattilallinen valkoista chiliä, mutta reseptiä pukkaa vasta kun saan tutuilta paremman version). Nyt taas on ajatuskapasiteettia tullut laitettua muihin asioihin, ja huomaan, että taas pitäisi suunnitella. Ennen siihen puuhaan ryhtymistäni tahdon jakaa teille tämän herkullisen kasvismuhennoksen reseptin, josta me söimme ainakin kaksi päivää. Ja herra M, vankkumaton Mr. Carnivore, tykkäsi tästä myös! Ohje on Me Naiset -lehdestä.

... Niin siis piti vielä lisätä, että yritän saada lisää kasvisruokaa meidän ruokalistalle, jo ihan kustannustenkin vuoksi.

Mausteinen kikherne-kesäkurpitsamuhennos neljälle

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1,5 tl karria
2 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
5 vihreää kardemummansiementä (herra M oli piilottanut ne tai sitten käyttänyt kaikki intialaisiin keitoksiinsa, joten laitoin summanmutikassa rouhittua kardemummaa ja ihan hyvää tuli silti)
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 prk (400g) säilöttyjä kikherneitä (minulla oli parisen desiä kuivattuja, jotka liotin yön yli ja keitin tunnin ennen keitokseen kumoamista)
1 kasvisliemikuutio
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 tlk (400g) kookosmaitoa

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet kattilassa öljyssä. Lisää sekaan karri, pyörittele hetken ja sitten lisää tomaattipyree. Sekoita parin minuutin ajan.

Lisää kanelitanko, kardemumma, tomaattimurska, valutetut kikherneet ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen n. 5 min. Lisää sitten kuutioitu kesäkurpitsa ja kookosmaito. Keitä vielä pari minuuttia, poista sitten kanelitanko ja kardemummansiemenet ja tarjoile esim. riisin kanssa. Namnam!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi kuulostaa hyvältä jo ennen kuin alan tekemään. Mutta ensin sarjassamme tyhmiä kysymyksiä: mitä niille vihreille kardemummille tehdään, laitetaanko ne kokonaisina keittoon vai murskataanko... ja jos kokonaisina niin ongitaanko niitä pois vai hajoaako ne sinne? Kuten näkyy, en ole moisia käyttänyt, mutta alkoi kiinnostaa.
Vihje: Herra M voisi kenties jakaa muutaman huippureseptinsä - niitä intialaisia tietty ainakin... Olen kuullut pikkulinnuilta, että ne on järjenvievän hyviä. Muistaakseni sun blogissa onkin jotain jo ennastaan, täytyy käydä kaivamassa sekin esiin.

Arya kirjoitti...

Kardemummat laitetaan ihan kokonaisina, ja ne ei hajoa eli halutessaan ne voi poimia sieltä lopuksi kanelitangon kanssa pois. Tai sit vain käyttää rouhittua kardemummaa kuten minä tein. Täytyypä vihjaista herra M:lle... Tosiaan se sen bravuuri-intialainen on aina sitä samaa, ja se löytyy jo täältä blogista :)