perjantai 9. heinäkuuta 2010

Reseptiä pukkaa pullalaatikosta

Tekikö sinun mummosi, mummisi, mammasi sinulle pullalaatikkoa, kun olit pieni? Minulle tämä herkku on todellinen nostalgiapläjäys, sillä en muista kenenkään muun kuin mummini sitä ikinä valmistaneen. Olisikohan äiti kuitenkin joskus?

Tein jokin aika sitten leipäkoneella kaneli-rusinaleipää, joka jäi osittain kuivahtamaan, kun mies mokoma ei muka rusinoista leivässään välittänyt. Myös pari patongin kannikkaa oli leipäpussissa jäljellä, ja minähän tyttö vähän sisuunnuin. Ei, en taas halua heittää ruokaa hukkaan! (Voiko mikään olla ärsyttävämpää, kuin vanhentuva, pilaantuva ruoka joka vain jotenkin unohtui syödä oikeaan aikaan?) Ja silloin se välähti. Mummin pullalaatikko olkoon pelastukseni!

Hain vähän neuvoja Marttojen leipävanukasohjeesta (Penninvenyttäjän keittokirja), ja tässä tulos:



Pullalaatikko

8-10 viipaletta kuivahtanutta leipää tai pullaa (minulla siis sitä kaneli-rusinaleipää ja pari patongin kannikkaa)

hilloa (kaapista löytyi omenahilloa, mikä sopi loistavasti kanelileivän kanssa, potkua tuomaan lisäsin sekaan vielä vähän puolukkahilloa)

2 kananmunaa
5 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (jos käytät pullaa, voi sokerit jättää pois)

Sekoita munat, sokerit ja maito keskenään. Kasta leivänpalaset molemmin puolin seokseen ja lado kerroksittain uunivuokaan hillon kanssa. Jätä yksi leipäkerros päällimmäiseksi. Kaada maitoseos lopuksi koko komeuden päälle. (Vuoan on hyvä olla sen kokoinen, että koko sisus peittyy sopivasti maitoon.) Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Tarjoile ehdottomasti maidon kera (siis maito kulhoon pullalaatikon seuraksi)!

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ihanan näköistä... minun mummini ei tätä tehnytkään, mutta herkulta näyttää.

Arya kirjoitti...

Kiitos kommentista, tätä tosiaan kannattaa testata, jos on sattunut leipää kuivahtamaan :)

Anonyymi kirjoitti...

terveisiä englannista - tämä vaikuttaa hiemn bread and butter puddingin tapaiselta? en tiennytkään että suomessa on mitään tämänkaltaistakaan tarjottu mutta aina oppii:)

Arya kirjoitti...

Hei Anonyymi, ja kiitos kommentista!

Minä taasen en ole ikinä maistanut brittien bread and butter puddingia, mutta luulen kyllä, että lopputulos olisi melko samanlainen.