keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Yhdestoista

Yksi suloinen makumuisto Pennsylvanian vaihto-oppilasvuodeltani oli kermaisen mausteinen eggnog eli munatoti. Perheeni järjesti Christmas Caroling -tapahtuman naapurustossamme (kiertelyä talolta talolle joululauluja laulaen), ja joululaulukierroksen jälkeen kaikki osallistujat pääsivät meille nauttimaan herkkuja ja lämmintä munatotia.

Ja nyt sitä taas saan! Lämmitys ja päälle ripaus muskottipähkinää, oioioi. Täydellinen talvijuoma. Erityisen kylmissään olevat voivat terästää juomansa vaikkapa rommilla...



Ja koska Suomesta ei tätä ihan maitohyllyltä löydy, tässä teille yksi resepti kokeiltavaksi:

Ingredients

    4 cups milk
    1 1/3 cups sugar
    12 large egg yolks
    1/2 cup bourbon, (optional)
    1 cup chilled heavy cream
    Grated nutmeg, (optional)

Directions

    In medium saucepan, whisk milk and sugar over medium heat until sugar is dissolved, 1 to 2 minutes. In a large bowl, whisk egg yolks. Whisking constantly, pour hot mixture into yolks in a slow and steady stream.
    Return mixture to pan; cook over medium-low heat, stirring often, until thick enough to coat back of spoon, 20 to 25 minutes; do not let simmer. Quickly strain into a bowl. Stir in bourbon, if desired, and cream. Cool completely; cover with plastic wrap; refrigerate until chilled. Garnish with nutmeg, if desired.


Ei kommentteja: