tiistai 28. elokuuta 2012

Lännenmatka: San Francisco ja Mill Valley

Elokuun alussa Nurmilintu sai sedän ja tädin vieraakseen. Yhden päivän verran touhuttiin vielä yhdessä Chicagossa, mutta sitten kerrankin päästiin (hmm) herättämään Nurmilintu aikaisin aamulla ja hyppäsimme taksin kyytiin suuntana O'Haren lentokenttä. Huiman leppeässä aamutuulessa tehdyn ylinopeusajelun jälkeen pääsimme kuitenkin turvallisesti kentälle ja sieltä edelleen koneeseen, suuntana Oaklandin lentokenttä Yhdysvaltojen länsirannkikolla Kaliforniassa.

Nurmilintu matkusti sylissämme, mutta matka meni siitä huolimatta todella hyvin. Torkut jäivät todellakin vain torkuiksi hänellä, mutta yltiösosiaalinen pikku pakkauksemme viihtyi hyvin sylistä syliin -tekniikalla ja kanssamatkustajille keikistelemällä.
Jotain onnistuneesta lentomatkasta kertonee tämä kuva, jossa ollaan vielä ihan hengissä eikä täysin räjähtäneen näköisiä :) Matkalla asunnolle siis yli Golden Gate -sillan...


Huomaa sillan väriin lähes matchaavat sandaalit! :D

Yhdysvalloissa hotellien (ja motellien) hinnat hipovat pilviä, varsinkin ruuhkaisimpana lomakuukautena eli elokuussa, ja B&B tarkoittaa täällä yllättäen tosi kallista, usein adults only -putiikkihotellia. Niinpä olimme päätyneet vuokraamaan nelisin talon airbnb.com -palvelusta. Löysimmekin Mill Valleysta, n. 10 mailin päästä Golden Gate -sillasta Marine Countyssa sijaitsevasta pikkuruisesta kylästä, herttaisen pienen talon ylhäältä rinteeltä. Tie sinne ylös oli todella kapea ja mutkainen, rannikon punapuut kohosivat ympärillä korkeuksiin ja terassilta avautui upea näkymä merelle yli kukkuloiden, jotka joka ilta verhoutuivat lempeään usvaan. Ihana paikka! Harmi kun ei oikein tämän parempaa kuvaa ole nyt näyttää.


Lähitienoon maisemia Tyynellemerelle.

Voin suositella palvelua ja vuokrausta kaikille - meille ainakin sattui todella hyvä vuokraemäntä ja kaikki järjestelyt sujuivat erinomaisesti. Meillä olisi ollut jopa perheen Bogabootkin käytössä, mutta kantorepulla pärjäsi alueella helpommin...

Ensimmäisenä päivänä suuntasimme tietenkin San Franciscoon. Matkalla pääsimme ylittämään taas sen kuuluisan punaisen sillan. Niin upea.


San Francisco on ilman siltaakin todella kaunis ja kiehtova kaupunki. Ja Chicagoon verrattuna todella pienen tuntuinen :) Kävelimme Fisherman's Wharfilla (vanha kalasatama-alue ja varsinainen turistikohde), pistäydyimme vanhassa purjeveneessä ja etsimme Laiturin numero 39, jonka merileijonat ovat vuosia sitten vallanneet. Sen huomasi kyllä jo hajusta! 


Kokeilimme rapujen syömistä, minä kylläkin vain sivusta seuraten ja rapuzipperillä avittaen (huomaa multitasking eli vauvan maissinaksu toisessa kädessä).


Ajoimme ylös hurjan jyrkkiä rinteitä ja taivastelimme pitkin ylämäkeä ripoteltuja stop-merkkejä.


Luotto auton jarruihin ja käsijarrulähtötaitoihin pitää tässä kaupungissa olla kova. Hiljaa rullassimme myös alas varmaankin maailman mutkaisimman kaupunkikadunpätkänkin, ai että se oli kaunis.

Kysyimme rannalla tietä kiinalaiskortteliin paikalliselta puutarhurilta. Päätään puistellen hän neuvoi meille kävelyreitin, olisi käskenyt meidät ensin vain bussille. Sinne me sitten vain talsimme, Nurmilintu kantorepussa keikkuen, mäkeä ylös, vähän alas ja taas ylös. Kyllä se löytyi, eikä kuolema ollut lähelläkään. Ilmeisesti olen kuitenkin jotain talvisesta kunnostani näin kesällekin saanut säilytettyä.


Kiinalaiskorttelien päätyttyä oli hyvä hetken aikaa huokaista ja odotella reissukavereita autoineen meitä noutamaan. Mukavan päivän jälkeen oli kiva palata piskuiseen kyläämme grillailemaan ja keräämään voimia seuraavan päivän suurta seikkailua varten. Siitä sitten lisää joku toinen kerta!

Ps. Pahoittelen suuresti kuvien sekalaista laatua. Meillä ei ole tällä hetkellä kunnon kameraa käytössä, ja muutenkin huomio jakaantuu välillä niin moneen suuntaan, että kuvaaminen tahtoo jäädä, jos ei kokonaan niin ainakin täysin lapsipuolen asemaan. Eikä tuota taitoakaan ihan hirveästi ole. Niin ja jos käyttäisin aikaa kuvien jälkikäsittelyyn, ei nämä postaukset varmaan näkisi päivänvaloa ikinä. Että koettakaa kestää...2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Tulee hirveä hinku lähteä itsekin tuonne päin kun parissakin eri blogissa on juttua San Franciscosta! Näyttää olleen upea reissu. :)

Arya kirjoitti...

Suosittelen kyllä reissua ehdottomasti!