perjantai 15. kesäkuuta 2012

Neighborhood Block Party eli korttelipirskeet

Jo pari viikkoa sitten oli postilaatikkomme päälle ilmestynyt ilmoitus korttelijuhlista. Luvassa olisi hauskaa ohjelmaa lapsille ja hyvää ruokaa ja seuraa vanhemmille. Tällä kertaa järjestäjänä oli tien toisella puolella oleva kirkko.

Viime sunnuntaina aamupäivällä alkoi sitten tapahtua. Katselimme ikkunasta Nurmilinnun kanssa, kun yhtäkkiä talomme eteen tielle oli noussut iso pomppulinna. Tien toiselle puolelle leveälle jalkakäytävälle kirkon eteen oli tuotu pöytiä ja tuoleja, grillistä nousi leppeä savu ja pitkille tarjoilupöydille kannettiin kulho toinen toisensa perään. Pikku hiljaa katu alkoi täyttyä ihmisistä, lapsia kirmaili jonossa pomppulinnan edessä ja aikuiset kävivät käsiksi grillin ja pöydän antimiin. Lounaan jälkeen astuimme itsekin ovesta ulos...

Latinolaisesta kulttuurista peräisin oleva pinjata-leikki oli lapsille varmastikin pomppulinnan ohella päivän yksi kohokohdista. Puuhun ripustettu otus oli täytetty herkuilla, ja sitä sai jokainen käydä vuorollaan mätkäisemässä. Tarkoitus oli siis saada mörkö rikottua ja herkut ulos.


Ja sitten apajille!


Päivä oli kaunis ja lämmin, herkut hyviä. Paitsi ne tällaisissa pirskeissä aina läsnäolevat hotdogit. Pöh. Kurkkusalaattikin on värjätty sellaiseksi metsänvihreäksi.Tämä linna oli ihan meidän ikkunan alla.Oivallinen idea myös Suomessa toteutettavaksi, eikös vain?

Ei kommentteja: