maanantai 21. toukokuuta 2012

Suklaakilpikonnia, nam!

Kotikulmillamme on pieni suklaapuoti. Sen omistaja on ihana äidillinen nainen, joka valmistaa itse mitä ihanimpia herkkusuklaita. Olemme koukussa hänen suklaakilppareihinsa. 

Eilen kokeilin, onnistuisiko niiden teko minultakin. Resepti kaipaa vielä tuunausta, eivätkä konnat yllä tuon suklaapuodin rouvan konnien tasolle, mutta ajattelin jakaa tämän teille kuitenkin. Käsittääkseni tämäkin on Amerikalle tyypillinen herkku, ja vallan hauska idea esim. lasten juhliin.




Suklaakilpikonnat (Chocolate Turtles)

pekaani- tai saksanpähkinöitä
pehmeää toffeeta
n. 200-250g reilunkaupan suklaata (tulee makiaa, joten valitsisin mahdollisimman tummaa, ja määrästä en ole ihan varma, mutta hei eikös suklaata kannata aina ostaa reilusti?)

Toffee

Helppo konsti: sulata kermakaramelleja tilkassa maitoa tai kermaa...
Vähän työläämpi konsti (soveltaen Kinuskikissan fudge-ohjeesta, tätäkin tuli noin puolet liikaa, mutta siihen loppuun on kiva dippailla jämäpähkinät):

2 dl kermaa
2 dl sokeria
(2 rkl hunajaa)
35 g voita
ripaus suolaa

Kiehauta kerma ja sokeri, lisää sitten voi ja halutessasi hunaja ja ripaus suolaa. Anna kiehua hiljalleen kunnes seos on vaihtanut väriä ja saennut niin, että pisara jähmettyy kylmään veteen tiputettaessa. Minulla taisi kiehua ainakin puoli tuntia. Älä päästä kuitenkaan liian tanakaksi, sillä toffeen pitää olla todella pehmeää jotta se on kiva syödä tässä herkussa.

Asettele pähkinänpuolikkaat leivinpaperin päälle pellille tai tarjottimelle kilpparin muotoon: neljä jalkaa ja pää.

Lisää keskelle kilveksi kunnon kerros toffeeta. Jos toffee on valuvaista, ei haittaa! Itsekin laitoin hetkeksi kilpparit jääkaappiin jähmettymään ja lisäsin uuden toffeekerroksen, näin siitä tulee löysemmälläkin paksumpi. Laita lopuksi jähmettymään kunnolla joko jääkaappiin tai pakastimeen.




Sulata suklaa. Valele sulaa suklaata kunnon kerros kilppareiden päälle niin, että toffee peittyy kokonaan.




Laita taas kylmään jähmettymään. Kun pinta on kova, kippaa kilpparit ylösalaisin ja toista sama homma mahapuolelle.




Taas jähmetys ja tadaa, herkut ovat valmiita!




6 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Oijoioi, minkä näköisiä tekeleitä!

SK kirjoitti...

näyttävät kyllä luvattoman ihanilta...awwwwww...

Arya kirjoitti...

Kiitos!!

Heemu kirjoitti...

Ihanan näköisiä ja varmasti taivaallisen makuisiakin kilppareina, nam! :)
Löysin pitkästä aikaa blogiisi ja aika kuluikin mukavasti tätä lukiessa! Aurinkoista viikkoa teille!

karoliina kirjoitti...

Nam!:) täytyypä painaa mieleen, jos tekis vaikka lasten juhliin näitä joskus!:) ja näissä ei oo kananmunaa, niin sopii meidän pojalleki:)

-Karoliina

Arya kirjoitti...

Heemu: Kiva että viihdyit, ja kiitos! Harmillisesti en ole ehtinyt tällä viikolla viesteihin kommentoida, joten toivon, että sinullakin oli aurinkoinen viikko ja toivotan ihanan rentoa viikonloppua!

Karoliina: olisi varmaan takuuvarma hitti :)