sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Baileys-juustokakku vähän erilaisella pohjalla

Jo pitkään olen halunnut kokeilla paljon kehuttua Baileys-kakkua, mutta aina ainesten hankinta on jäänyt vähän puolitiehen. Perjantaina pihistin kaupan hyllyltä vihdoin viimeiset mascarpone-juustopurkit ja tekaisin herkun jääkaappiin odottamaan viikonloppuherkuttelua. Tätä kirjoittaessani siitä ei ole enää jäljellä muruakaan, joten hyvää tuli.



Olen muuten vähän tympääntynyt perinteiseen Digestive-keksipohjaan, joten hommasin Annan mehukas keittiö -ohjelman sivustolta (www.foodnetwork.ca; Fresh with Anna Olson) vähän erilaisen pohjan, joka oli todella maukas. Vähän kinuskinen... Tätä pohjaohjetta tulen käyttämään jatkossakin! Itse juustotäyte on vähän suurennettuna Pastanjauhajien blogista.

Baileys-juustokakku

Pohja:

1,8 dl (3/4 cup) Digestive-keksimuruja
1,2 dl (1/2 cup) kaurahiutaleita mahdollisimman hienoksi murskattuna
0,6 dl (1/4 cup) fariinisokeria
60 g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit (en valitettavasti tullut punninneeksi murumäärää, mutta ylimääräiset murut voi säästää seuraavaan kertaan) ja kaurahiutaleet (itse käytin tähän muovipussia ja kaulinta), sekoita joukkoon sokerit ja sulatettu voi. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle ja paista pohjaa uunissa 7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.

Täyte:

1,2 dl Baileysia
500 g mascarponea
2,5 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
190 g tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet tai n. 2 tl aitoa vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarpone ja sokerit kermavaahtoon. Kuumenna Baileys-likööri kiehuvaksi ja liuota llivatteet liköörin. Jäähdyttele lientä hetki ja sekoita hyvin kermaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja: